Zastava velikim blickrigom protiv Sloge do boda!

Utakmica 12. kola Prve Gradske Lige Kragujevca.
FK Zastava 1973- FK Sloga 1934 Desimirovac.
Gledalaca: 100.
Stadion:Bubanj Kragujevac.
Sudije: Petrović, Mijajlović, Marković.
Rezultat: 3-3. Strelci: FK Zastava :65′ Milenković, 70′ Otović, 73′ Blagojević; FK Sloga: Stefanović 23’i 60′, Milenić 49′(p)

FK Zastava 1973: Bačanin, Tanasković, Dimitrijević, Anđelković, (od 50′ min. Milenković) Živanović(kap), Ristić, Arsenijević P, Blagojević, Veselinović, Živković, Otović.

FK Sloga 1934 Desimirovac: Stepanović, Marković, Petrović, Erić, Stefanović, Živić(Živanović 85′) Milenić, Jelinić(Mijajlović 78′) Stefanović A, Lazić, Petrović(Karić 68′)

Igrač utakmice: Arsenijević Petar, FK Zastava 1973.

Jedna sadržajna i veoma lepa utakmica za gledanje sa 6 golava. Susret između devetoplasiranog domaćina FK Zastave koja je imala 9 bodova pre ovog kola i drugo plasirane Sloge koja je uoči ovog kola imala 26 boda.

Pravo zadovoljstvo publici priredile su obe ekipe na Kragujevačkom Bubnju. Od samog početka Zastava je dominirala terenom i nametnula svoj ritam. Nisu domaćini uspeli da iz odličnih šansi preko Božovića i Otovića da dođu do prednosti. I onda kako to obično biva u fudbalu posle ne iskorišćenih šansi domaćina gosti prvim šutom u okvir gola Bačanina dolaze do 0-1, strelac Stefanović A.

Nisu se igrači FK Zastave povlačili i krenuli su silovito, stvarali šanse preko Otovića, Arsenijevića, Ristića dominirali ali lopta nije htela u gol FK Sloge. Na poluvremenu otišlo se sa rezultatom: 0-1 za goste.

Drugo poluvreme kreće sa dominacijom Zastave ali jedna kontra ekipe FK Sloge i fudbaler Milenić biva srušen u 16m od strane golmana Bačanina. Sudija Petrović opravdano je dosudio penal za goste 0-2 strelac Milenić.

I pored dva gola zaostatka FK Zastava nije se predavala i dalje je dominirala stvarala šanse ali golman Stepanović nije dao da se zatrese mreža FK Sloge.

Na sredini terena vladao je Arsenijević Petar danas je odigrao za 10 i bio najbolji na terenu. Njegova energija gurala je celu ekipu Zastave. Iako su igrači Zastave dominirali, opet jedan šut i 0-3 za Slogu, Stefanović A, drugim pogotkom na utakmici donosi ogromnu prednost za svoju ekipu.

Svi su tada na tribinma mislili da je ovo gotova utakmica. Svi ali ne i igrači Zastave koji pored svoje mladosti dokazali su da su jedna velika ekipa sa velikim karakterom i još većim srcem.

Posle jednog prekida Arsenijević odlično centrira i asistira rezervisti Milenkoviću koji glavom smanjuje prednost na 1-3 u 65′.

Nisu se fudbaleri Zastave zaustavili te preko Otovića na asistenciju Blagojevića u 70′ rezultat 2-3.

Utakmica je prštala publika u neverici kakvom meču prisustvuju. Kakvom blickrigu 73′ 3-3 za osam minuta povratak iz ponora. Pogodak mladog Božovića na asistenciju nezaustavljivog Arsenijević Petra današnjeg gospodara Bubnja.

Napadali su igrači Zastave. Ali golman Stepanović briljirao je na meču i glavni je krivac zašto Zastava nije uknjižila nova tri boda. Makazice Arsenijevića sa 25m izazvale su uzdah i veliki aplauz na tribini, zaustavila je stativa golmana Stepanovića, dve odlične propuštene šanse Živkivića, odličan šut Milenkovića i već viđen pogodak skinuo je golman Stepanović.

Na kraju 3-3. Podela bodova. Iako su domaćini sigurno zaslužili igrom i cela 3 boda.

Zastava sa ovim bodom došla je do svog 10-og boda u prvenstvu. I pala je na 10-o mesto na tebeli. Zaista u ovom toku prvenstva Zastava i nije imala sreće na utakmicama. Igrom i kvalitetom ova ekipa zaslužuje da bude u vrhu tabele. Ali ima još da se igra i očekujemo da Zastava polako se diže iz kola u kolo.

Ekipa Sloge 1934 došla je do svog 27-og boda u prvenstvu i dalje su drugi na tabeli uz 4 boda zaostatka za prvoplasiranom ekipe FK Srbije.

Ekipa FK Zastave u sledećem kolu gostuje ekipi FK Kolonije. Dok ekipa FK Sloge gostuje ekipi FK Košutnjak direktnom konkurentu za vrh tabele.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.