Pravi derbi meč sa puno preokreta pripao Koštunjaku, pohvale gostima na igri!

U 14. kolu Prve lige Kragujevca ekipa Košutnjak (Kragujevac) je na svom terenu ugostila ekipu Sloge (Desimirovac), ovo je ujedno bio i derbi kola i jedan od derbija jesenjeg dela prvenstva imajući u vidu stanje na tabeli. Posle 13 odigranih mečeva domaćin ovog susreta nalazi se na 4. mestu na tabeli sa 26 osvojenih bodova, dok ekipa Sloge zauzima 2. mesto sa 4 boda više u odnosu na Kragujevčane.

Od samog starta videlo se da je ovo utakmica ekipa koja su u gornjem delu tabele, oba tima igrala su sa željom da postignu gol ali bez prevelikog rizika u zadnjim linijama i sa velikom dozom opreznosti kako ne bi primili gol.

Bilo je prilika na jednoj i drugoj strani, ali prvima za „nogom“ je gostima pošlo da zatresu mrežu, igrao se 18. minut kada su gosti poveli preko Stefanović Dragana. I posle prvog gola na meču stanje na terenu se nije menjalo, ekipe su nastavile sa istom igrom.

Kada su mnogi mislili da će se prvo poluvreme završiti rezultatom 0:1, glavni sudija meča Petrović dosuđuje najstrožiju kaznu u korist domaće ekipe, precizan sa „kreča“ bio je Denis Brajović za konačnih 1:1 na kraju prvog poluvremena.

Od samog starta drugog poluvremena utakmica kao i igrači svojim zalaganjem opravdali su epitet derbi meča, krenuli su na gol protivnika i jedni i drugi kao da su tek krenuli utakmicu.

U drugih 45 minuta meča prvima je pošlo za „nogom“ da domaći postignu gol, igrao se 52. minut kada je Stojanov Dimitrije postigao svoj prvi gol na meču, drugi za svoju ekipu kojim je doneo potpuni preokret i prvo vodstvo svom timu.

Posle drugog primeljnog gola na meču gostujući sastav je bacio sve karte na napad, što je ostavljalo dosta prostora za kontre i polu-kontre domaćeg sastava.

U 72. minutu Stojanov svojim drugim golom na meču diže prednost svome ekipe na 3:1 što se ispostavilo na kraju kao i konačni rezultat meča.

Čestitke igračima oba tima na zalaganju i prikazanoj igri, navijači su danas mogli da vide jedan pravi derbi meč sa puno duela i raznovrsnom igrom po čitavom terenu. Sudije su bile strogo nepristrasne i do kraja profesionalne.

STARTNE POSTAVE:

Košutnjak: 12-Panić; 5-Petrović; 8-Nikolić; 9-Brajović; 10-Miletić; 11-Stojanov; 19-Lazović St; 20-Ilić; 25-Telalović; 80-Vukojičić; 83-Lazović Sr;

Sloga 1934: 1-Stepanović; 2-Pešić; 3-Mijailović; 4-Todorov; 5-Nikolić; 7-Stefanović D; 8-Erić; 10-Milenić; 11-Jelenić; 14-Lazić; 17-Stefanović A;

U sledećem ujedno i poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva, ekipa Sloge je slobodna, dok ekipa Košutnjaka gostuje ekipi Kolonije i ukoliko pobede završiće jesenji deo prvenstva na 2. mestu na tabeli.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.