Proleter se namučio ali došao do 3 boda, Obiliću kapa dole za fer plej i zalaganje!

U 15. kolu PFL Subotica ekipa Proletera (Ravno selo) je dočekala tim Obilića (Novi Kneževac), posle 14 odigranih mečeva domaćin ovog susreta nalazi se na 4. mestu sa 27 bodova, dok Obilić ima šest bodova i nalazi se na poslednjem mestu na tabeli.

Obistinilo se ono staro nepisano pravilo najteže su utakmice koje su unapred upisane kao pobeda. Ekipa Obilića je prošla oko 100km sa 9 igrača kako bi odigrali ovaj susret protiv ekipe Proletera.

Prvo poluvreme prošlo je u inicijativi domaćeg sastava, nizale su se prilike pred golom gostiju ali je golman Obilića Arsenov Jovan maestralnim odbranama sačuvao gol svoje ekipe u prvom poluvremenu, nisu domaći igrači bili najskoncentrisaniji u završnici, a i golman Arsenov je svojim odbranama unosio nervozu.

Drugo poluvreme počelo je isto kao i prvo, domaći sastav je brojčano nadmoćniji stvarao šanse ali jednostavno lopta nije htela u gol, golman gostiju je branio, a u nekim situacijama i okvir gola nije bio na strani Proltera.

Igrao se 65. minut kada se prvi put na meču zatresla mreža, kapiten domaćih radoslav Nešković uzima loptu na nekih 30m od gola, kreće u solo prodor i dovodi svoj tim u prednost, posle prvog gola mnogim navijačima oko terena je „laknulo“.

Posle prvog gola, trener domaćih je sa klupe uveo četvoricu novih igrača kako bi „svežim“ snagama pokušao da mirno privede meč kraju što mu je i pošlo za rukom.

Prvo je u 73. minutu Maćiženski Damir duplirao prednost svoje ekipe, da bi u 84. minutu Roganović Radoman postavio konačan rezultat meča na 3:0.

STARTNE POSTAVE:

Proleter: 12-Mirković; 2-Ogrizović; 3-Sekulić; 6-Pješivac; 8-Gadžić; 9-Filipović; 10-Maćićenski; 11-Zbućnović; 13-Roganović; 14-Nešković; 19-Đanković.

Obilić: 1-Arsenov; 2-Grujin; 4-Kijac; 5-Janković; 7-Pantelin; 9-Todorov; 10-Mijatov; 11-Čehak; 17-Vučević.

Ovim putem želimo da čestitamo ekipi Obilića koja je i pored kadrovskih problema sa 9 igrača prevalila kilometre kako bi došla i odigrala ovaj meč u potpunosti fer i korektnom igrom, domaćima čestitke na pobedi i igri koju su danas prikazali.

Gostima ostaje da poželimo da u prolećnom delu šampionata izbore opstanak u ligi, dok Proleteru želimo da se partijama u drugom delu prvenstva priključi samom vrhu tabele i borbi za plasman u viši rang!

OFF TOPIC!

Slike sa proslave Fudbalskog kluba Proleter.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.