Sloga bolja u prvom poluvremenu, Gradina u drugom, na kraju bodovi putuju za Despotovac!

U poslednjem kolu zone Zapad FK ”Gradina” je dočekala nezgodnu ekipu “Sloga” iz Despotovca. Ovo je bila dobra prilika za fudbalere Gradine da poprave utisak na svom terenu u ovom delu sezone. Taj utisak je delimično popravljen. Dobru igru nisu uspeli da krunišu pobedom. Sva tri boda odlaze u Despotovac. Konačan rezultat 4:5.

Već u šestom minutu posle prodora Miloradović Andrije po levoj strani usledio je centaršut po zemlji, a u želji da izbije loptu van svog peterca mladi Miljković Aleksa šalje loptu u sopstvenu mrežu.

Posle primljenog gola fudbaleri Gradine kreću nešto ofanzivnije da što pre izjednače i to im polazi za rukom preko kapitena Jovanović Miloša u 23. minutu.

Do kraja poluvremena još tri gola u mreži golmana Stanojevića. Prvo je Milošević Filip uz pomoć vetra pogodio direktno iz kornera.

Posle toga usledila su još dva brza gola u 42. i 43. minutu preko Dimitrijević Nikole i Živić Marka.

Rezultat u prvom poluvremenu više nego ubedljiv iako su ekipe po pruženoj igri izjednačene.

U drugom poluvremenu ulazi borbeni Maksimović umesto Pecića što se ispostavilo kao dobar potez trenera domaćih Živojina Ilića. Gradina kreće na sve ili ništa.

U 51. minutu novi pogodak Jovanovića koji gol postiže na asistenciju Perčevića.

U 64. minutu usledila je kontra ekipe Sloge, a strelac je Milutinović Stefan.

U 76. minutu Popadić postiže gol kakav se retko viđa u nižim ligama. Posle centaršuta Perčevića, Popadić sjajnim volej udarcem trese mrežu sa nekih 16 metara.

Osokoljeni ovim pogotkom igrači Gradine kreću još borbenije, povremene kontra napade gostiju lako su prekidali Maksimović, Janačković i Đurić što je omogućilo napadačima Gradine više prostora pred golom gostiju.

U 88. minutu novi pogodak Jovanovića i to je njegov het-trik.

Do kraja utakmice nekoliko pokušaja Perčevića, Vasića i Popadića, ali bez prave završnice.

STARTNE POSTAVE:

Gradina: 1-Stanojević; 2-Milić; 7-Vasić; 10-Jovanović; 13-Simić; 14-Popadić; 17-Miljković; 22-Janačković; 23-Perčević; 24-Jovašević-Đurić; 25-Pacić.

Sloga Despotovac: 1-Miladinović; 2-Nikodijević; 3-Milošević; 4-Zdravković; 5-Živić; 6-Miloradović; 7-Ilić; 8-Dimitrijević; 9-Živković; 10-Milutinović; 11-Andrejić.

Sve u svemu sjajna utakmica u Pejovcu. Malobrojna publika imala je šta da vidi. Devet golova, dosta dobrih poteza i jedna fer i korektna utakmica obe ekipe. Na kraju zaslužena pobeda “Sloge”.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.