Radinčani nizom dobrih rezultata idu na zimsku pauzu na visokom trećem mestu!

U 15. kolu Podunavsko Okružne lige na stadionu u Lužanjku igrana je utakmica između Mladog Radnika iz Radinca i Glavaša iz Glibovca. Iako se danas proslavlja Sveti Arhangel Mihailo to toliko nije uticalo da se u Lužanjku i danas okupi veliki broj navijača jednih i drugih.

Gosti iz Glibovca danas su pružili dobar otpor domaćoj ekipi. Radinčani posle vodstva u nekoliko navrata mogli su da stave tačku na današnji susret ali su se propisno ispromašivali.

U 10. minutu susreta gostujuća ekipa faulom je zaustavila napad Radinčana. Kapiten domaćih Nikola Nikolić šutirao je pravo u gol ali je lopta završila nekoliko centimetara iznad.

U 15. minutu štoper domaćih Ivan Petrović krade loptu gostujućim igračima na polovini terena, iznosi je na 30 metara od gola gostiju i topovski šutira ali je lopta pogodila stativu.

U 23. minutu gosti prvi put na utakmici konkretno prete. Radinčani gube loptu na svojih 16 metara a igrač gostiju Milošević šutira pravo u golmana domaće ekipe.

U 29. minutu domaćin je poveo. Korner je izveo kapiten Nikolić Nikola, na drugu stativu našao se Ivan Petrović koji je glavom odigrao do Nikole Savića koji je sa gol linije potvrdio gol.

U 40. minutu domaća ekipa izvodi sjajnu akciju, posle duplog pasa Luke Mladenovića i Nikole Nikolića, Mladenović izbija oči u oči sa golmanom gostiju ali usled lošeg šuta na dbroj šansi se i završio samo ovaj pokušaj.

U nastavku susreta veći deo igre vođen je na polovini terena. U 70. minutu Radinčani ponovo prete, posle dubinske lopte Marka Kojića, rezervni igrač Stefan Jović izbija sam pred golmana gostiju i lobuje ga ali lopta završava malo iznad prečke.

Nekoliko minuta kasnije odlična prilika za domaći sastav preko kapitena Nikole Nikolića koji sa 16 metara pogađa prečku. Posle mnogo promašenih šansi mogla je Radinčane da stigne i kazna. Nekoliko minuta pred kraj susreta napali su gosti po desnoj strani, centaršut s desne strane, lopta je došla do usamljenog Miloševića koji sjajno šutira ali je golman Ranković još bolje intervenisao i skinuo kamen sa srca mnogobrojnim navijačima Mladog Radnika.

Do kraja susreta nije bilo šansi. Radinčani su u prvom delu sezone zauzeli 3. mesto sa 8 pobeda, 3 nerešena susreta i samo 3 poraza, dok ekipa Glavaša zauzima 13. mesto sa skorom 4-2-8.

STARTNE POSTAVE:

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.