Skobalj učestalim napadima „izujedao“ Bodljevice i sa 5 golova u mreži preuzeo 3. mesto na tabeli!

U 9. kolu Prve gradske lige Smederevo ekipa Skobalja je na svom terenu dočekala ekipu Badljevica u derbiju devetog kola.

Derbi kola, ali samo na papiru, doneo je pravu goleadu. Skobalj je zabeležio 6.pobedu u nizu, odnosno 8. pobedu ako računamo i Kup utakmice.

Od samog starta na terenu je postojala jedna ekipa koja je pokazala zavidan nivo fudbalskih elemenata u svim fazama utakmice. Početak utakmice je počeo u apsolutnoj dominaciji u svim linijama tima, gde su posle početnih minuta došli i do prvog pogotka. Napad po desnoj strani predvodio je virtuoz na lopti Bojan Stanojević gde je hirurškim centaršutem pogodio u glavu odlično postavljenog Marka Markovića čija je egzekucija donela erupciju oduševljenja na terenu.

Zatim nakon toga, šanse i promašaji su se ređali kao na traci. U 36. minutu pripretili su i gosti iz prvog kontranapada, nakon čega je dosuđen diskutabilan korner. Iz tog izvedenog kornera došlo je pravog komešanja u našem šesnaestercu, gde su protivnički igrači ugurali našeg golmana u gol. Glavni sudija je pokazao na centar, ne obazirajući se na pomenutu situaciju.

Od tog trenutka, napadi na gol Badljevica su bili sve češći i sve opasniji. Rezultat svega je slobodan udarac sa 23-24 metara i sigurna egzekucija Marka Markovića. Ovim rezultatom se završilo poluvreme, gde su gosti došli do kratkog predaha.

U još jačem ritmu Skobalj počinje drugo poluvreme, gde je u početnim minutima došlo do pogotka fudbalski prekaljenog defanzivca vremešnog Darka Radojkovića čiji je gol glavom doneo veliko slavlje na terenu i oko njega. Poneti pozitivnom energijom, ekipa Skobalja je napadala još jače, sa velikim žarom se ulazilo u svaki duel, lopta je jednostavno znala za kopačke koje su nosili naši momci.

Ubrzo nakon toga postignut je i četvrti gol, odličnu asistenciju nezamenljivog šrafa ove nezaustavljive mašinerije Aleksandra Lazarevića iskoristio je lucidni, ali ovoga puta manje nervozni, Nemanja Stanojević. Euforično slavlje moglo je već tada da počne, ali šlag na tortu ostavio je kapiten domaćih i predvodnik ove generacije, starosedelac iz Lugavčine, internalionalac iz Nemačke, hiperaktivni Saldin Šabanović. Solo akcijom sa svoje polovine uz par aktraktivnih driblinga, lagano je došao do protivničkog gola, gde je u stilu fudbalskog virtuoza poslao loptu u drugi golmanov ugao i time zaokružio niz golova na ovoj utakmici.

U sredu ekipu Skobalja očekuje četvrtfinale Kupa protiv F.K. „Borac“ iz Ralje, nekadašnjeg zonaša i vrlo organizovane ekipe koje se nalazi na prvom mestu u Podunavskoj okružnoj ligi. Utakmica na stadionu „Bela Bara“ je zakazana za 14 časova.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.