Šumadija boljom igrom u drugom poluvremenu došla do sva tri boda!

U 13. kolu Prve lige Kragujevca ekipa Mladost (Pajazitovo) je na svom terenu ugostila Šumadiju (Drača), posle 12 odigranih mečeva domaćin ovog susreta zauzima 13. mesto na tabeli sa sedam osvojenih bodova, dok ekipa Šumadije ima 24 boda što je dovoljno za 4. mesto na tabeli.

Meč je počeo klasičnim odmeravanjem snaga, malobrojna publika je čekala da se ekipe otvore i da krenu sa napadima na gol rivala, ali to nije bio slučaj. Prvih 45 minuta igre su prošli u igri na sredini terena, sa veoma malo šansi koje bi ugrozile golmane na jednoj i drugoj strani.

Sve što smo videli u prvom delu igre jesu 4 žuta kartona, po dva na obe strane.

Na startu drugog dela igre trener gostiju Alempijević Rade izvodi mladog Petrovića a na teren ulazi Spasojević što se ispostavilo kao odličan potez.

Ekipa Šumadije je od samog starta preuzela inicijativu, prešla sa više igrača na polovinu domaćina i stvarala šanse.

Igrao se 59. minut kada je posle kornera Ilića u kaznenom prostoru domaćih najbolje se snalazi Furtula koji glavom postiže gol za 0:1.

Posle prvog gola na meču utakmica se u potpunosti otvorila, domaći igrači su izgleda čekali da prime gol da bi krenuli na gol gostiju, što je ostavljalo dosta mesta za kontre i polu-kontre gostima.

Pred sam kraj meča u 89. minutu Ilić upisuje i drugu asistenciju na ovom meču, sada je u ulozi realizatora bio Đurić koji prelepim potezom vara štopera domačih i rutinski postiže gol za konačnih 0:2 u korist svoje ekipe.

STARTNE POSTAVE:

Mladost: 1-Rakić; 2-Todorčević L; 3-Stepanović; 4-Mišović; 5-Todorčević R; 7-Cvetković; 8-Jovanović; 9-Petronijević; 10-Begović; 11-Aksentijević; 18-Filipović.

Šumadija 1934: 12-Vasiljević; 2-Tošović; 3-Milosavljević; 4-Đurić; 5-Furtula; 6-Andrić; 7-Nikolić; 8-Ivanović; 9-Petrović; 10-Veljović; 11-Ilić.

U sledećem kolu ekipa Šumadije dočekuje Borac (Drenovac), dok ekipa Mladosti gostuje ekipi Pobeda 1926 (Beloševac).

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.