Utakmica koja je van okvira lige u kojoj se odigrala!

U jednom od derbija 15-tog kola sastali su se FK Vinogradar iz Crkvenca i FK Morava iz Ribara. Po sunčanom vremenu i odlično pripremljenom terenu, uz prisustvo 100-150 gledaoca, odigrana je jedna veoma čvrsta i dobra utakmica, gde su viđena 3 pogotka, crveni karton, mali pirotehnički šou na tribinama, nadmetanje domaćih i gostujućih navijača da smo na pojedine momente mislili da se igra večiti derbi, koliko je prštelo kako na terenu, tako i na tribinama.

Od prvog sudijskog zvižduka, domaćin je krenuo veoma ofanzivno i nametnuo svoju igru, gde je prvo Ribać pogodio prečku u 23. minutu, a zatim i stativu u 28. minutu.

Od 35. minuta gost preuzima dominaciju i povezuje svoje redove, gde su prvo imali veliku šansu u 38. minutu kada je posle lob udarca kapiten Matić izbio loptu sa gol linije i tako spasao domaćina. Ali već posle dva minuta, tačnije u 40. minutu, slobodan udarac za goste na nekih 22-23m od gola, loptu za goste uzima Filić i šutem u golmanov ugao, gde se i golman loše postavio dovodi ekipu Morave u vodstvo. Na poluvremenu se odlazi sa rezultatom 0:1.

U drugom poluvremenu domaćin kreće opet agresivnije, ali gost odugovlačenjem, izležavanjem pokušava da ukrade vreme, ali se onda dešava koškanje gde na kraju igrač gostiju Nešić u 52. minutu dobija drugi žuti, odnosno crveni karton, i tada domaćin kreće na sve ili ništa.

I dalje se igrao čvrst fudbal, sevalo je od duela, u 80. minutu stiže nagrada za domaćina, a kazna za goste. Veljko Petrović prodorom je nanizao par igrača i udarcem u donju desnu stranu donosi izjednačenje za opštu radost na terenu i na tribinama.

Od tada na terenu i na tribinama postoji samo domaćin, presing je vršen uz podršku publike i u 88. minutu na asistenciju Nakića, Borko Ribać glavom prebacuje golmana gostiju i to je 2-1, za opšti delirijum na tribinama.

Sudija je produžio utakmicu 4 minuta, i sem još jedne šanse za domaćina nije se više ništa dešavalo. Utakmicu je sudila sudijska trojka iz Paraćina sa delegatom iz Jagodine. Ovom pobedom je domaćin napravio još jedan korak ka sigurnom opstanku a i dodatno pomutio račune ekipama koje se bore za rang više.

Jedna ružna slika se desila po završetku utakmice, gde su gostujući igrači tražili incidente, psovajući sudije i domaćina, nazivajući domaćine Vlasima i pored toga što mi nismo Vlasi, a kao šlag na sve to je demolirana gostujuća svlačionica, što je veoma ružan gest i loša slika, jer neko tu ulaže i vreme i novac da bi se imali bar minimalni uslovi za sve.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.