Utakmica preokreta pripala Radinčanima!

U 13. kolu Podunavsko Okružne lige na stadionu u Lužanjku igrana je utakmica između Mladog Radnika iz Radinca i Jasenice 2017 iz Smederevske Palanke.

I jedna i druga ekipa u svojim redovima ima veliki broj domaćih igrača, a danas su više sreće imali domaći igrači.

Poveli su Radinčani nakon akcije po desnoj strani i centaršuta Nemanje Maksimovića, lopta je došla do Luke Mladenovića koji je pogodio dalji ugao gola gostiju.

Nakon datog gola poletna ekipa iz Palanke kreće ofanzivnije i izjednačuju prelepim udarcem sa 18 metara preko mladog Talijan Davida. Nekadašnji golman Sartida, sadašnji golman Radinčana Ranković ispružio se koliko god je mogao ali nije uspeo da odbrani već je samo ulepšao gol.

Nedugo zatim postižu Palančani i drugi gol posle smušenosti odbrane Radinčana, lopta je dosla do Milosavljevića kome nije bilo teško da postigne gol za potpuni preokret.

Mnogobrojna publika u Radincu našla se u čudu kako su Radinčani uspeli brzo da ispuste vodstvo.

U drugom poluvremenu sve teži teren za igru nije dozvoljavao jednima i drugima da razvijaju igru. Lopta se nije dugo zadržavala kod jednih i drugih.

Radinčani nakon brze odigrane akcije uspevaju goste da uhvate na spavanju, iskosa s leve strane kapiten Nikola Nikolić našao se sam nakon centaršuta i uspeo je da matira golmana gostiju za izjednačenje.

Nakon izjednačujućeg gola krenuli su Radinčani na sve ili ništa kako bi opet poveli. To se i isplatilo. Solo prodor Stefana Jovića gosti nisu mogli da spreče i kako ne bi postigao gol srušili su ga u svom šesnaestercu. Kapiten Nikola Nikolić svojim drugim golom, ovoga puta iz penala, doneo je veliku radost i vodstvo svojim navijačima na stadionu u Luzanjku.

Do kraja susreta nije bilo prilika.

STARTNE POSTAVE:

Mladi Radnik: 1-Ranković; 2-Maksimović; 3-Lukić; 4-Janković; 5-Petrović; 6-Stanojlović; 7-Filić; 8-Mladenović; 9-Savić; 10-Nikolić; 11-Stojanović.

Jasenica 2017: 1-Radojković; 2-Stojadinović; 3-Maksimović; 4-Talijan; 5-Filipović; 6-Lekić; 7-Pavić; 8-Pavlović; 9-Milosavljević; 10-Didanović; 11-Mišić.

U narednom kolu Mladi Radnik gostuje Podunavcu iz Udovica, a Jasenica je slobodna.

Od ove sezone naš portal MAXSPORT izveštavaće sa terena nižih liga na teritoriji Srbije. U niže lige spadaju sve lige koje su ispod nivoa prve lige Srbije, ukoliko ste simpatizer, igrač, trener ili PR menadžer svog tima koji se takmiči u zonskoj, okružnoj ili opštinskoj ligi možete se javiti za saradnju na mail „izvestajinizihliga@maxsport.rs“ ili na facebook profilu „Izveštaji Nižih Liga“ kako bi ostvarili saradnju i krenuli sa izveštajima sa vaših utakmica. Sportski pozdrav od uredništva portala maxsport.