Analiza jesenjeg dela prvenstva Sremske lige za sezonu 2021/2022.

U Sremskoj ligi za sezonu 2021/2022 ljubitelji fudbala u ovom kraju mogli su da vide 16 timova tokom jesenjeg dela šampionata, novi članovi lige su redom ekipe: „Jadran“ (Golubinci) prošlogodišnji član višeg ranga, kao i ekipe „Sremac“ (Vojka) i „Podrinje“ koju su nažalost završili u zoni ispadanja u Vojvođanskoj ligi „Jug“, iz nižeg ranga novi članovi Sremske lige su „Sremac“ (Deč), „Fruškogorac“, „Ljukovo“ i „Radnički“ (Irig).

Već u prvom kolu navijači su mogl ida uživaju u golovima, na svim od 8 mečeva prvog kola postignuto je barem po 2 gola, ukupno je postignuto 32 gola, najubedljivi na terenu bio je „Železničar“ (Inđija) koji je savladao „Sremac“ (Vojka) sa čak 7:0.

2. kolo nam je opet donelo mnogo golova, čak 31 gol, na vrhu su se izdvojile ekipe Železničara, „Sloven“ (Ruma) i Jadran sa po 6 bodova, na dnu je takođe „izdvojen“ od ostalih bio trio u „sastavu“ Sremac, Radnički i „Sremac“ (Dobrinci).

Timovi u trećem kolu su „zatajili“ sa golovima, postignuto je samo 17 golova, situacija na vrhu se i dalje nije menjala, isti trio ekipa delio je lidersko mesto na tabeli, prvi pratioci imenjaci ekipe Sremaca imali su po 6 bodova.

U 4. kolu smo već znali da neko sa vrha tabele neće zadržati stopostotini učinak, ekipa Železničara je gostovala Jadranu i uspela da ga savlada rezultatom 3:0 i time ih „skinula“ sa vrata, ekipa Slovena je takođe pobedila na svom terenu ekipu Fruškorca pa je tako nastavila da deli lidersko mesto sa ekipom iz Inđije.

I posle 5. kola i dalje nismo mogli da imamo ekipu koja je sama na vrhu tabele, Slovan i Železničar su ubedljivim pobedama nastavili da vode bitku za prvo mesto, na dnu se situacija malo promenila, dve poslednje plasirane ekipe su iz Deča i Dobrinaca sa jednim bodom koji su uspeli da osvoje baš u međusobnom susretu.

6. kolo donelo nam je i prva iznenađenja, lideri na tabeli doživeli su prve neuspehe, ekipa Železničara je remizirala u gostima sa ekipom „Podrinje“ (Mačvanska Mitrovica), dok je ekipa Slovena remizrala na svom terenu sa ekipom „Sloga“ (Voganj). Ovim rezultatima najveći dobitnik bio je ekipa Jadrana koja je prišla na samo jedan bod zaostatka za vodećim dvojcem.

Da nešto nije bilo kao u prvih 5 kola u ekipi Železničara pokazao je i novi kiks, ovoga puta u 7. kolu Železničar na svom terenu nije uspeo da savlada ekipu Ljukova, Sloven je bio siguran pa je po prvi put na tabeli bio jedan tim na liderskom mestu. Sremac iz Deča uspeo je da savlada na svom terenu ekipu „Borac“ (Klenak) i time je ostavio svog imenjaka ekipu iz Dobrinaca „usamljenu“ sa samo jednim bodom na dnu tabele.

U 8. kolu odigran je veliki derbi do tada jedne od ekipa koje su najviše pokazale, ekipa Slovena uspela je na svom terenu da savlada Železničar i time se dodatno odvoji na prvom mestu na tabeli, sada je njihov prvi pratioc bila ekipa „Hajduk“ (Beška) koja je nizom dobrih rezultata uspeha da se izbori za 2. mesto na tabeli.

U 9. i 10. kolu odigrani mečevi su „ispoštovali“ i stanje na tabeli, vodeći timovi su uspeli da upišu pobede, timovi iz donjeg dela tabele su i dalje ostali na mestima na kojima su se nalazili, od 13. do 7. mesta na tabeli razlika između timova bila je u tri boda.

U 11. kolu odigran je još jedan derbi, ekipa Slovena je gostovala Hajduku koji je do tad bio prvi pratioc i uspela da ga savlada rezultatom 1:0 što je Rumljanima donelo dodatno odvajanje od ostalih ekipa, prvi pratioc ekipa Železničara je bila na 5 bodova minusa.

U 12. kolu ekipa Slovena je na svom terenu remizirala sa ekipom Jadran i time dopustima ekipi Železničar da se približi na 3 boda zaostatka. Ekipa Hajduka se drugim porazom u nizu odvojila od vodećeg dvojca 7 odnosno 4 boda od drugog mesta na tabeli. Na dnu tabele promena posle dugo vremena, ekipa Sremca je uspela da savlada Podrinju i time pobegne sa dna, fenjeraš posle 12. kola postala je ekipa „Borac“ (Klenak).

13. kolo donelo nam je i ozvaničenje jesenjeg šampiona liga, ekipa Železničara je usled poraza zaostajala 6 bodova, dva kola pre kraja prvog dela prvenstva pa su momci iz Rume novom pobedom skočili na 6 bodova zaostatka za prvim pratiocem i time 2 kola pre kraja doneli sebi titulu jesenjeg šampiona!

Do kraja prvenstva i jedan i drugi tim na tabeli ostavrili su pobede i time zadržali pozicije koje su u većem delu jesenjeg dela prvenstva i posedovale, prvi pratioc vodećeg dvojca je ekipa Hajduka sa 32 boda (9 manje u odnosu na lidera, 6 u odnosu na drugoplasirani Železničar).

Po svemu viđenom u prvih 15 mečeva nove sezone ekipa Slovena je jedan od glavnih kandidata za plasman u viši rang i ukoliko nastave sa partijama iz prvog dela u tome neće moći niko da ih spreči, vodiće se velika bitka za 2. mesto na tabeli za koje trenutno pretenduju 3 tima. Na dnu je situacija baš zakomplikovana, dve poslednje plasirane ekipe imaju 7, odnosno 8 bodova, njihovi prvi pratioci imaju po 14 bodova što znači da će i tu na proleće biti zanimljivih mečeva.

Najviše postignutih golova: 43 – GFK Sloven (Ruma) – 1. mesto na tabeli.
Najmanje postignutih golova: 16 – Ljukovo (Ljukovo)/Sremac (Dobrinci) – 13./15. mesto na tabeli.
Najviše primljenih golova: 65 – Borac (Klenak) – 16. mesto na tabeli.
Najmanje primeljnih golova: 7 – GFK Sloven (Ruma) – 1. mesto na tabeli.
Najubedljivija pobeda: Železničar (Inđija) – Borac (Klenak) — 8:0.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3.Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!