Toljevčani imaju jasan cilj, pripreme za prolećni deo sezone pa beg iz donjeg dela tabele!

Fudbalski klub „Mladost“ iz Toljevca osnovan je davne 1974. godine, osnovala ga je omladina sela, uz podršku tadašnjeg predsednika mesne zajednice Vladana Lazarevića. Klub se trenutno takmiči u „prvoj“ ligi Rasinskog okruga.

Prošle godine klub je beležio najbolje rezultate u svojoj istoriji, na polusezoni „Mladost“ je bila vicešampion, a na početku drugog dela je preuzela lidersku poziciju i sve do sam kraj prvenstva držala lidersku poziciju, međutim povrede i bolesti su dovele do toga da Toljevčani uđu u „crnu seriju“ rezultata i na kraju su završili na visokom 4. mestu.

Na početku ove sezone došlo je do promene celokupne uprave kluba, pa je za predsednika izabran Marković Slavoljub, za sekretara Stefan Dinić. Ostali članovi uprave su: Milašin Arsić, Žarko Dačić, Zvonko Jovanović, Aleksandar Jovanović, Dejan Jovanović, Vladeta Jovanović, Nikola Gajiž, Predrag Pavlović, Vlada Dačić, Miroljub Trifunović, Bilja Petrović, Mika Marković, Bojan Marković i Nikola Arsić. Na prvoj održanoj sednici kluba od dolaska nova uprave, za trenera je imenovan Miroslav Popović inače legenda našeg kluba.

Pred sam početak sezone uprava je bačena na velike muke, jer je ostala bez 13 igrača ali agilnošću nove uprave i trenera, dovedeni su novi igrači međutim nije bilo vremena da se ekipa uigra i pripremi za početak sezone, što pokazuju i rezultati.

Mladost je jesenji deo prvenstva završila kao pretposlednja ekipa prvenstva sa 14 osvojenih bodova. Igrački kadar čine igrači iz Toljevca, Male Kruševice i obližnjih sela. Najbolji strelac i igrač u jesenjem delu šampionata je bez svake sumnje Aleksandar Jelić, fudbaler koji je stigao na insistiranje predsednika kluba, što se i ispostavilo kao pun pogodak.

Uprava kluba u dogovoru sa trenerom „Miškom“ planira da se pojača za prolećni deo, dva igrača su već stigla u redove „Mladosti“ a pregovara se sa još 5-6 igrača tako da ce Toljevčani biti znatno jači na proleće.

Kako bi ubuduće igrački kadar činila većina igrača iz Toljevca, na proleće se planira otvaranje škole fudbala kako bi za par godina stvorili igrače iz sopstvene škole.

Što se tiče infrastrukture (svlačionica, stadiona), svlačionice su u jako lošem stanju iz razloga što se stadion nalazi pokraj „Kaleničke“ reke koja ga redovno plavi i tako uništava svlačionice. Uprava je preduzela određene korake i tako obezbedila materijal za izgradnju novih svlačionica.

Klub iz Toljevca je uz pomoć opštine Varvarin, kojoj se ovom prilikom i zahvaljuju, opština je doniral materijal za izgradnju svlačionica. Ono što raduje sve u klubu je to što sve veći broj ljudi prepoznaje trud i rad uprave i želi da pomogne.
Sredinom decembra će biti održana sednica kluba posle koje će biti donatorska večera. Već su stigle prve donacije u vidu trenerki koje je donirala porodica Jovanović iz daleke Australije. Stigli su i novi dresovi koji su donacija firmi Mremontaža, Marković nsf elektro, Geo Dača, Klika Haus – Majstor.
Iz uprave se nadaju da će do proleća biti završene svlačionice, što bi bio jedan od prvih koraka ka boljem proleću.

FOTOGRAFIJE TERENA I PROSTORIJA:

Zahvaljujemo se Slavoljubu Markoviću na saradnji i pomoći oko prezentacije Mladosti iz Toljevca!

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3.Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!