Analiza jesenjeg dela sezone Borske okružne lige 2021/2022.

Pre priče o sezoni 2021-2022 treba napomenuti i ekipe koje su prošle godine bile u sastavu lige a sada su u višem/nižem rangu. Prošle godine promociju u Zonu Istok iz okružne lige zaslužila je ekipa „Sloga“ (Kobišnica) koja je bila prva na tabeli sa 11 bodova više u odnosu na prvog pratioca, ekipi Sloge trenutno u Zoni ne ide baš najbolje, nalazi se na 15. mestu na tabeli sa samo 5 bodova ali o tome nešto više drugi put. Selidbu u niži rang su zbog loših rezultata prošle sezone „osvojili“ timovi „Krivelj“ (Krivelj) i „Mladost“ (Karabulovo).
Novi članovi ove sezone su ekipe „Branik“ (Štubik) i „Polom“ (Leskovo) koje su stigle iz višeg ranga odnosno Zone Istok. Promociju iz nižih rangova ostvarile su ekipe „Mala Vrbica“ (Mala Vrbica) i „Miloševo“ (Miloševo).

U prvom kolu za seonu 21-22 postignuto je 35 golova, što je u proseku 4.3 po meču. Na iznenađenje mnogih prošlogodišnji član nižeg ranga pobedio je prošlogodišnjeg zonaša sa čak 7:1, ekipa Branika je remizirala u gostima sa ekipom „Urovica“ (Urovica), rezultat je bio 1:1, i to je ujedno bio i jedini nerešen ishod u prvom kolu.

U drugom kolu viđene su i prve pobede prošlogodišnjih zonaša, Polom je na svom terenu savladao ekipu „Šarbanovac“ (Šarbanovac) rezultatom 3:1, Branik je bio bolji na svom terenu od ekipe „Nemetali“ (Donja Bela Reka) sa čak 6:1. Dve ekipe su se izdvojile na vrhu sa maksimalnim učinkom, ekipa „Zlot“ (Zlot) je u odličnom meču sa čak 7 golova uspeo da savlada ekipu „Rudna Glava“ (Rudna Glava), na kraju rezultat je bio 4:3 u korist domaće ekipe. Tim „Radnički“ (Klokočevac) je drugi tim koji je sa maksimalnim učinkom u prva dva kola.

Da je ovo jedna od izjenačenijih sezona okružne lige govori nam informacija da već posle trećeg kola nismo imali ekipe sa maksimalnim učinkom, usled nerešenih rezultata Zlota i Radničkog ekipa Branika je pobedom stigla do 7 bodova, pa su sada tri tima delila prvo mesto na tabeli.

U 4. kolu ekipe iz gornjeg dela tabele opravdale su epitet favorita ali je već u 5. kolu odigran derbi meč između ekipe Radničkog i Zlota, koji je završen pobedom gosta, pa se ekipa Branika usled pobede izdvojila na prvom mestu na tabeli sa 13 bodova, tri više u odnosu na prve pratioce ekipe Zlota i Radničkog.

6. kolo donelo nam je i najveće iznenađenje dotadašnjeg toka prvenstva, ekipa Branika je u gostima izgubila sa 2:1 od ekipe „Ključ“ (Podvrška) koja je prošle godine izbegla promociju u niži rang sa samo jedan bod viška koji ih je održao iznad crte. Posle ovog poraza lidera na tabeli dobili smo opet 3 ekipe na vrhu sa istim brojem bodova, takođe i više nismo imali nepobeđenih ekipa.

Od 7. do 14. kola, održavali su trku za prvim mestom ekipe Zlota i Branika, dok je ekipa Radničkog posustala i spala na 5. mesto na tabeli. Posle 14. kola dobili smo opet jedinstvenog lidera, ekipa Branika odigrala je nerešeno na gostovanju ekipi Šarbanovac, koja je prošle godine na kraju sezone bila na visokom 5. mestu na tabeli, ovde godine su u donjem delu tabele. Pa je tako usled kiksa Branika ekipa Zlota zauzela prvo mesto na tabeli sa dva boda više u odnosu na momke iz Štubika.

15. kolo odigrano je po očekivanim rezultatima imajući u vidu stanje i poziciju na tabeli, ekipa Zlota i Bradnika i dalje su glavni kandidati za plasman u viši rang, dok je na dnu situacija nešto komplikovanija, ekipa BSK-a sa 9 bodova zauzima poslednje mesto na tabeli, a ekipe od 13. do 15. mesta imaju isti broj bodova (14).

Najviše datih golova: 49-Branik (Štubik)- 2. mesto na tabeli
Najmanje datih golova: 15-BSK (Bukovče)- 16. mesto na tabeli
Najviše primljenih golova: 53-Polet (Jabukovac)- 12. mesto na tabeli
Najmanje primljenih golova: 13-Branik (Štubik)- 2. mesto na tabeli
Najubedljivija pobeda: Rudna Glava (Rudna Glava) : Polet (Jabukovac) –> 10:1

Po mišljenju naše redakcije velika borba će se voditi između ekipa Branik i Zlot za plasman u viši rang, dok će u donjem delu tabele biti dosta interesantnije imajući u vidu da je mnogo ekipa u malom broju bodova, i da će verovatno i ekipa Sloge (Kobišnica) napustiti viši rang i vratiti se u Okružnu ligu Bor.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!