Pioniri škole fudbala „Desopt“ iz Velike Plane jesenji prvaci lige pionira grada Kragujevca!

Učenici Pavlović Dragana već tri godine dokazuju talenat u ligama petlića i pionira pod pokroviteljstvom fudbalskog saveza Kragujevca.

2007/2008

Petlići su dve godine za redom osvojili prvenstvo.
Pioniri su jesenji deo završili takođe na prvom mestu.

2009.

– Na osnovu ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji naši dečaci već tri godine takmiče se pod imenom FK „Morava“ iz Velike Plane. Mladoj, perspektivnoj i školi željnoj dokazivanja bio je prvenstveni cilj obezbediti deci takmičenje. Korak po korak, trening za treningom, napravili smo takmičarske ekipe za respekt. Kao posledica dobrih igara i rezultata usledio je potpis još jednog ugovora vrednog poštovanja – sa superligašem Radničkim iz Kragujevca. Sa gradskim fudbalskim klubom, Moravom iz Velike Plane, imamo korektan odnos. Želja nam je da nam se od leta pioniri takmiče u Podunavskoj – Šumadijskoj ligi i sve ćemo učiniti da im to obezbedimo jer nema sumnje da će se dečaci rođeni 2008. i 2009.godine i u ovom rangu takmičenja naći u samom vrhu.

Selekcija 2010 i 2011 igrala bi ligu petlića grada Kragujevca.
U bazi imamo još 150 dečaka i devojčica koji vredno treniraju i jedva čekaju da osete čari velikog fudbala. Sa njima rade treneri Tomić Aleksandar, Spasić Spasa, Radojević Bogdan, Radojković Marko, Najdanović Aleksa i Milenković Milan, kaže Dragan, trener i osnivač škole.

Što se tiče infrastrukture započet je projekat izgradnje sportskog centra koji sadrži dva terena sa veštačkom travom i jedan teren sa prirodnom travnatom podlogom.

2014.

Škola fudbala Despot“ osnovana je 2018.godine u cilju razvoja dečijeg fudbala.

Naša škola pruža velike napore da svojim članovima obezbedi najbolje uslove za treniranje, odigravanje utakmica i organizovanja događaja koji će deci ostati zauvek u sećanju.

2015/2016

Još par zanimljivih činjenica čijih je škola fudbala „Despot“ inicijator i glavni i odgovorni urednik:

1. Teretana na otvorenom u osnovnoj školi „Nadežda Petrović“ – jedina teretana ovakvog tipa u našoj opštini.
2. Teren sa reflektorima sa novom prirodnom travom na kojem deca imaju vrhunske uslove za rad.
3. Novogodišnja predstava i dodela paketića za svu decu iz naše škole.
4.Dodela paketića za decu koja žive u socijalno ugroženim porodicama.
5.Album sa samolepljivim sličicama.
6. Despot časopis
7.“Despot vrtić“- zabavna i besplatna školica fudbala
8.Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa gradskim fudbalskim klubom „Morava“.
9.Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa fudbalskim klubom „Radnički“ iz Kragujevca.
10.Poseta i volontiranje naše dece u udruženju osoba sa dečijom i cerebralnom paralizom „Volja za životom“ V.Plana.
11.Saradnja sa kompanijom „Coerver Coaching“, svetskim liderom u domenu fudbalske obuke igrača i edukacije trenera.

Bioskopi, pozorišta, pešačke ture, crkve i manastiri, odlazak na utakmice Crvene Zvezde, Partizana i reprezentacije, edukativne tribine, humanitarne utakmice, zoo vrtovi, druženje sa osobama sa invaliditetom… samo su deo aktivnosti koje nas izdvajaju i čine posebnim.

Naše skromno mišljenje da ovo što radimo- velika je stvar za naš grad, decu i roditelje.

Uspećemo jer se vodimo sloganom:“ Snovi postaju stvarnost ako imaš volju i hrabrost da ih slediš.“

Naš slogan je: „Budi vaspitan. Budi kulturan. Budi uspešan. Veruj u sebe. Poštuj roditelje. Veruj u Boga. Poštuj trenera, saigrače i protivnika. Budi čovek. Budi sportista. Budi silan. Budi osvajač. Budi Despot. “

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!