Drugarstvo i sportski duh u plavo/belim bojama – FK Milicionar Bogatić.

Fudbalski klub Milicionar je relativno mlad fudbalski klub koji je osnovan 1994. godine od strane tadašnjih milicajaca koji su radili a pojedini još uvek rade u Policijskoj Stanici u Bogatiću. Zahvaljujući entuzijazmu i razumevanju rukovodećeg kadra ove policijske stanice klub je za ovih 27 godina postojanja igrao Zonski stepen takmičenja 2 godine 04/05 i 05/06, što je i najveći uspeh kluba.

Važno je napomenuti da je igrački kadar ovog kluba 60-70 posto uvek činili policijski službenici koji su na taj način uvek dostojno i sa ponosom reprezentovali kako profesiju koju obavljaju tako i FK Milicionar. Uz dodatnu pomoć igrača iz okruženja koji kada dođu da igraju za klub u istom ostaju veoma dugo iz razloga dobre organizacije, uvek ispravnih ambicija i dobre atmosfere u klubu.

2004. godine igrajući Kolubarsko Mačvansku Zonu fudbalski klub je dobio i najveće priznanje kao najušpesniji sportski kolektiv na celoj teritoriji FS Mačvanskog okruga u jakoj konkurenciji klubova iz Šapca i Loznice.

Od 2007. godine klub konstantno igra Međuopštinsku ligu-grupa Mačva i gotovo svake godine se nalazi u samom vrhu iste. Svih ovih godina u Međuopštinskoj ligi Mačva klub nikada nije imao problema da sačuva status u istom rangu a uglavnom se pitao i određivao uloge i poziciju u gornjem delu tabele. Tako je i u sadašnjem prvenstvu gde se nalazi na poziciji broj dva na kojoj je završio i prethodnu sezonu.

Sve to govori o zaista dobroj organizovanosti kluba kao i podatak da smo se za sledeću sezonu već pojačali sa 5 novih imena u klubu, a isti je za sada napustio samo jedan igrač. Za nas drugi deo može već da počne. Spomenućemo da su za osnivanje i njegovo funkcionisanje, odnosno u vrhu uprave kluba uvek bili Policijski službenici koji su ujedno neretko i bili u isto vreme i igrači poput Tamburić Predraga i Vladimira, Vasić Vujadina, Ostojić Gorana i Novice, Rakić Miroslava, Gluvaković Vladana, Ignjatović Željka, Milosavljević Dragana, Maletić Kamenka, Lacković Aleksandra, Lazić Save, Jevtić Nenada a koje će nastaviti mlađe snage poput Luke Lovčevića, Filipa Maletića, Petrović Nemanje i drugih koji možda ovde nisu spomenuti.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!