„Baksi“ krenuo da stvara nove šampione u Bujanovcu!

FK BSK iz Bujanovca je srpski klub iz Bujanovca osnovan davne 1945. godine. Klub je poznat ljubiteljima fudbala u Srbiji dugogodišnjim takmičenjem u Srpskoj Ligi Istok kao i Zonskoj ligi Srbije. U par navrata klub je bio nadomak Prve Lige Srbije, drugog ranga takmičenja u Srbiji odmah ispod Superlige Srbije.

Ipak, zbog nedostatka finansija pre svega, klub teško funkcioniše poslednjih godina, pa se prvi tim već 5 godina u nazad takmiči u Pčinjskoj ligi Srbije, peti stepena takmičenja. Naravno, usled velikog pada, rad mlađih selekcija kluba bio je zapostavljen, pa se pre svega na inicijativu sportskog direktora kluba Bobana Stojanovića i fudbalskog trenera i nastavnika fizičkog vaspitanja Miloša Dimitrijevića krenulo u rekonstrukciju mlađih kategorija kluba.

01.03.2021 godine nakon 12 godina pauze, FK BSK pod trenerskom palicom Miloša Dimitrijevića poznatijeg kao Baksi okuplja decu i kreću sa radom. Do danas klub broji 100-ak polaznika, deca rođena od 2007-2015 godine, vredno rade svakodnevno i pišu jednu novu lepu priču Bujanovačkog fudbala.

Klub je prijavio takmičenje u dobro poznatoj RIS ligi Srbije u kategoriji pionira i petlića i konkurentno se takmiči sa ostalim klubovima iz regiona.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!