FK Batovac, na terenu, van terena i na društvenim mrežama van okvira lige u kojoj se nalaze!

Batovac, malo selo smešteno na ušću Velike Morave u Dunav uvek je u okolini slovilo za rasadnik fudbalskih talenata. Lopta se u ovom malom mestu prvi put zakotrljala davne 1947. godine.

Pod imenom FK „Napredak“ klub se takmičio sve do 2014. godine. Najveći uspesi kluba su bili osvajanje kupa 1999. godine i igranje u Međuopštinskoj ligi i Kvalitetnoj gradskoj ligi. Klub je iznedrio veliki broj fudbalera koji su poznati u celom Braničevskom okrugu. Poput Pante, Malajca, Loke, Sife, Dobrice Pekara, Lise, Kiće i ostalih. Posle 3 godine pauze, 2017. godine grupa mladih entuziasta ponovo osniva klub pod imenom FK Batovac i dize ga iz pepela.

Alfa i omega kluba: Dragan Milošević, Dragan Marković i Marjan Marković.

Sadašnji predsednik Dragan Marković, Dragan Milošević Pekar i Marjan Marković Buca, uz pomoć omladine ovog sela uspevaju da uz veliki rad i trud potpuno renoviraju svlacionice i teren, naprave jednu zdravu sredinu za razvoj budućih fudbalskih asova. 2019. godine i sami se vraćaju da igraju za Batovac i dovode još jednog bivšeg Superligaškog igrača Vojislava Bojatovića i već u prvoj sezoni FK Batovac je uspeo da uđe u MFL Dunav.

Već u drugoj sezoni u MFL Dunav, FK Batovac je jesenji prvak, sa ambicijama i velikim šansama da tako ostane do kraja. Na početku sezone angažovan je iskusni stručnjak Radoslav Živanov i rodjeni Kostolčanin ima na raspolaganju najjaču ekipu u ligi predvođenu Marjanom Markovićem, Draganom Miloševićem i trenutno najboljim igračem Vladimirom Radisavljevićem Ciletom igra sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu.

Ostvarene su 9 pobede i 4 poraza uz gol razliku 43:17. A najbolji strelac je Zoran Stanojevic Crni, Lipljanin koji je dugi niz godina bio oslonac ekipe Slobode Lipe u Podunavskoj Zoni.

Klub se naročito ponosi time da na ovako malo selo gde su 70% posto mestana na privremenom radu u inostranstvu i mesto koje ima oko 180 domaćinstava ima čak 9 fudbalera iz svog sela. I to uglavnom mladi igrači što znači da ovaj klub ima budućnost. Najpoznatije ime i ponos ovog kluba je Marjan Marković Buca, bivši kapiten Crvene Zvezde i bivši reprezentativac. A Dobrica Milošević Pekar je legenda kluba koji u 56-oj godini igra svoju 35-u sezonu u rodnom mestu. I svojim iskustvom i savetima pomaže mladim igračima. Naručito se ističu Andrija Miljković i Jovan Stanojević.

Dobrica Milošević „Pekar“ legenda kluba i sekretar kluba Dejan Petrović.

Uprava kluba je za 5 godine postojanja uspela da potpuno renovira svlačionice, teren dovede do savršenstva, uradi zaštitne mreže iza golova. Sredi prilaz terenu. Urađena je bušotina i sistem za zalivanje. Kupljeno traktorče za košenje. I potpuno renoviran klupski bife gde igrači posle utakmice znaju da proslave pobedu. U narednom periodu plan je da se urade tribine i da se svlačionica proširi za još 2 prostorije. I da se uradi nova zaštitna ograda oko terena. Klub radi i na reklamiranju i marketingu pa tako na FB stranici možete videti pozdrave koje dobijaju od bivših fudbalskih asova poput Miloša Ninkovića, Branka Boškovića i ostalih.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!