Fudbalski klub Sloga iz Lozne, član Prve Rasinske okružne lige!

Na 7 kilometara od Trstenika i Vrnjačke Banje na levoj obali Zapadne Morave, ušuškano obroncima Gledićkih planina nalazi se selo Lozna. Iako jedno od najmanjih sela opštine Trstenik ima fudbalski klub kojim može da se ponosi i koji može biti primer mnogo većim i razvijenijim naseljenim mestima.

Na inicijativu seoske omladine davne 1984. godine oformljen je fudbalski klub “Sloga” koji je svoje takmičenje počeo u opštinskoj ligi Trstenik. Od pre dve sezone FK “Sloga” se takmiči u Prvoj ligi Rasinskog okruga gde učestvuje sa više ili manje uspeha. Igrački kadar kluba čine fudbaleri iz Lozne i okolnih sela Grabovca, Ugljareva, Stubla i drugih. Svi u klubu se posebno ponose što u igračkom kadru ima sve više mladih momaka iz sela.

Najveći uspeh kluba je osvajanje kupa na područiju opštine Trstenik 2019. godine kada je u finalnoj utakmici savladana favorizovana ekipa, tada člana Srpske lige, FK Trstenik PPT.

Rukovodstvo kluba na čelu sa agilnim predsednikom Milanom Milosavljevićem radi na poboljšanju infrastrukture na igralištu u Lozni gde su u zadnje vreme stvoreni izvanredni uslovi za treninge i utakmice. Proširena je klupska zgrada u kojoj su urađeni svi unutrašnji radovi. Renovirane su svlačionice, dograđen je novi deo gde je kancelarija za sastavljanje protokola i sala koja će koristiti za druženje igrača i sastanke rukovodstva.

Napravljene su dve pokrivene tribine na kojima su postavljene plastične stolice i stvoreni su odlični uslovi za gledanje utakmica.

Sve ovo ne bi bilo moguće da gotovo svi stanovnici ovog malenog sela nisu stali iza ovog projekta i svog kluba.

Alfa I omega FK “Sloga”, Milosavljević Milan, predsednik

Planovi rukovodstva kluba su da se završe radovi na objektu i da se osveži igrački kadar kako bi klub pokušao da uđe u ligu višeg ranga takmičenja, a to je zona Zapad.

Zahvaljujemo se Radovanu Milovanoviću na saradnji i nadamo se da će je biti i u budućnosti!

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!