Fudbalski klub Plavi Tok i teren koji je specifičan u Srbiji.

FK Plavi Tok Dražinovići, klub osnovan 1987. godine i od tada do danas odigrana je svaka sezona i za to vreme osvojeno je 5 titula prvaka opštinske lige Požega, a ove sezone je klub napravio iskorak i posle pete titule po prvi put ušao u Zlatiborsku okružnu ligu.
Svoje utakmice klub igra u Dražinovićima na mestu „Bremena“ ali pošto ne posedujemo svlačionice utakmice okružne lige igramo u Ježevici i Sevojnu. Trenutni igrački kadar je 50% iz Dražinovića, a 50% iz Sevojna, Užica, Požege… U planu je postavljanje montažnih svlačionica i želja je da budemo domaćini na svom terenu.

Treba napomenuti da su Dražinovići iznedrili veliki broj uspešnih fudbalera kao što su:: 1-Duško Savić, fudbaler Crvene Zvezde u sezoni kada je ovaj klub bio prvak Evrope i Sveta; 2-Saša Marković, golman Zemuna koji je završio prerano karijeru posle povrede koju je zadobio od Darka Kovačevića; 3-Goran Demirović, golman Slobode iz Užica koji je minute delio sa Goranom Pandurovićem i još mnoge.

Klub je pokušavan i ranije da se osnuje ali tadašnje vlasti to nisu dozvoljavale navodno jer u našoj mesnoj zajednici postoji već jedan klub, a u stvari je istina bila da je ime našeg sela problematično jer podseća na Dražu Mihajlovića i četnike, teškom mukom smo i stadion izgradili pošto se Bremena nalazi na državnom placu gde je blizu 200 hektara sume pa je zbog zabrana i suđenja izgradnja trajala 10 godina. Najbolji strelac u istoriji Plavog Toka je Miroslav Kovačević „Kovač“, nažalost pokojni, osim osnovne plave boje dresova kroz istoriju uvek su tu i crveni koji su podjednako u upotrebi.

Sadašnje stanje je da se čekaju svlačionice koje su obećane, a mašta se i o asfaltnom putu do stadiona, veliki problem što se igrača tiče je što je većina vezana za studije i poslove pa je vrlo često teško skupiti dovoljan broj fudbalera.
Realnost je svih klubova da se oslanjaju na okolne gradove, ali sve više se čeka da stigne auto iz Beograda sa momcima koji tamo studiraju.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!