Šećeranac sa Ade jedinstven klub u Srbiji, mali broj ljudi zna po čemu!

Klub je osnovan 1933. na Čukarici u Beogadu kao FK Šećeranac, a od 1945.-1949. se takmičio kao “Slovan”, “Sloboda” i “Beograd”. Kao amblem kluba uzeta je fudbalska lopta sa Glavom šećera i godinom osnivanja.

Klub započinje takmičenje u sezoni 1936/37, u III Beogradskom razredu i zauzima 6. mesto. Najviši takmičarski rang, klub je odigrao u sezoni 1990/91 u I Beogradskoj ligi. Najveći sportski uspeh, klub je doživeo u kup takmičenju 1953-54 kada je u završnici takmičenja izgubio od “Vojvodine” sa 2:0. Uspeo je radeći na amaterskim principima da iznedri nekoliko državnih reprezentativaca od kojih je najpoznatiji Stanislav Karasi. Takođe u klubu je poniklo više prvoligaških, drugoligaških i zonskih igrača.

Klub neguje: borbenost, kreativnost, fer-plej i istrajnost. Ono na šta smo posebno ponosni je činjenica da je FK “Šećeranac” JEDINI OSTRVSKI FUDBALSKI KLUB U SRBIJI.

Himna fudbalskog kluba Šećeranac Ada
U golmana ruke muške, hvata lopte kao kruške
Ej sta nam rade, ti momci sa Ade
A bekovi ko stubovi, odbijaju ko lavovi
Ej sta nam rade, ti momci sa Ade
Half linija naša dika, kao da je od čelika
Ej sta nam rade, ti momci sa Ade
Naša krila brza bila, dobro lopte prenosila
Ej sta nam rade, ti momci sa Ade
A polutke kao vidre, igraju se kao čigre
Guraj, guraj dok se more, da nam živi centarfore
Ej sta nam rade, ti momci sa Ade
Vođstvo kluba samo gleda, gol za golom kako seda
​I dok naš trio, trio, propadne, cio, cio, golman lopte hvata, čuva svoja vrata

HIMNA ŠEĆERANCA JE POKLON KLUBU I IGRAČIMA OD LEGENDE KLUBA ČIKA RADETA RANKOVIĆA RANKULJE

Klub se trenutno takmiči u 1. Beogradskoj ligi grupa „A“ zauzima 6. poziciju. U sezoni 2020/21 godine bio je prvak u Medjuopštinskoj ligi grupe “ A“. Ove polusezone klub je ostvario 7 pobeda, 2 nerešena ishoda i 4 poraza. Treba napomenuti takođe da je sva četri poraza klub doživeo na gostovanjima, na svom terenu klub je od maksimalnih 18 bodova osvojio 16.

Klub kao domaćin svoje utakmice igra u SC FSB na Adi Ciganliji gde je nekada bilo staro igralište kluba.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3.Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!