Šumadinac 1913 jesenji prvak, u Natalincima će se opet igrati zonaški fudbal sledeće sezone!

FK Šumadinac 1913, osnovan je davne 1913. tačno pre 108 godina. I u svojoj istoriji nikada nije prestajao sa radom i nikada nije igrao poslednji rang takmičenja. Boja kluba je od osnivanja plavo-bela. Prvu fudbalsku loptu u mesto je doneo pariski student Dušan Zdravkovic-Baja. Klub je menjao stepene takmičenja, a i saveze u kojima je igrao. Kroz klub je prošlo dosta fudbalera koji su kasnije u svojoj karijeri nastupali u većim klubovima i ligama. Moramo istaći da smo 1962. godine dali i jednog omladinskog reprezentativca Srbije, Milivoja Tanaskovića, koji je nastupao u ekipi sa fudbalskim veličinama kao što su: Zemko(Vojvodina), Krivokuća(OFK BGD), Živadinović(Zvezda)… 2003. na proslavi 90 godina postojanja gosti kluba su bili veterani Partizana i omladinci Crvene Zvezde.

10.09.2013. proslavljen vek postojanja, gosti veterani Zvezde i seniori Radničkog 1923 Kragujevac. Za tu priliku izdata je monografija kluba 100 godina Šumadinca i dokumetarni film posvećen istoriji kluba! Klub se do sezone 2014/15 takmičio u zonskom stepenu takmičenja, grupa Dunav. Zbog finansijske situacije bio je primoran da se spusti rang niže u Šumadijsku okružnu ligu, u kojoj se takmiči i dan-danas. Trenutno je lider na tabeli, jesenji prvak!

Ušao je u prvenstvo najspremniji i rezultati nisu izostali. Redak klub koji u ovoj ligi trenira tokom celog prvenstva, verovatno i jedini, uz kvalitet igračkog kadra morao je da ostvari ovakav uspeh.

Osvojena je ubedljivo prva pozicija 11 boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca. 40 bodova, 13 pobeda, 1 remi i 1 poraz. Sa pripremama za jesenji deo se krenulo 10. jula uz odlično odrađen prelazni rok, u klub su stigli iz Karađorđa: Bojan Živanović, Đorđe Đorđević, Petar Milovanović i Boris Milovanović i doneli taj kvalitet koji je ekipi falio.

Milovanović, Živanović i Đorđević

Ekipu je vodio trener-igrač Tufegdžić (bivši igrač mnogih Srpskoligaša), uz pomoć ljudi iz kluba. Trenutno je ekipa na zasluženom odmoru do 01.02.2022. kada će početi pripreme za prolećni deo. Verovatno će se tada pojaviti i neko pojačanje.

Kapiten Živković, vođa ekipe na terenu

Upravu kluba čine bivši igrači, simpatizeri, koji ulažu vanljudske napore da klub živi i takmiči se. Sponzora klub nema. Održavanje objekata (svlačionica, terena, tribina..) rade članovi uprave, predsednik kluba Mitrović Đorđe prvi, pa za njim i ostali!

Predsednik kluba Mitrović sa naslednikom

Klub je ponos mesta, tako da čuvena izreka: Natalinci su Šumadinac, Šumadinac je Natalinci, u pravom smislu reči odslikava njihovu neraskidivu vezu, koja traje toliko dugo i budi uverenje da će tako i ostati! Šumadinac je bio i biće otvoren za sve ljude koji mogu i žele da pomognu na bilo koji način. Natalinci žive životom svog kluba i kao prava mala fudbalska nacija sujetno i ljubomorno čuvaju i neguju njegovu tradiciju!!!

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!