Analiza jesenjeg dela šampionata Druge Južnobanatske lige grupa „Zapad“

Titulu jesenjeg sampiona u II Južnobanatskoj ligi grupa „Zapad“ je zasluženo pripala ekipi Omladinca iz Deliblata. Ova ekipa predvođena braćom Tajdić je najviše pokazala i do sredine marta zimuje na čeonoj poziciji. Odmah iza njih se nalazi Glogonj sa 34 boda predvođeni starim „vukom“ Dragoljubom Kuzmanovićem. Dva boda iza lidera nije veliki zaostatak i treba očekivati veliku borbu za prvaka.

Treća je ekipa Unirea iz Uzdina koja ima 28 bodova i sigurno se neće odreći lako prve dve pozicije. Inače prvak ide direktno u viši rang, a drugoplasirana ekipa u baraž.

Četvrta je ekipa Radničkog iz Barande, popularne „Vrane“ su povratnici iz višeg ranga i posle silovitog starta došlo je do par lošijih rezultata i zimuju sa 27 bodova. Veliki ili podnošljivi zaostatak?

Peta je ekipa koja je ujedno i najveće razočarenje, Proleter iz Mramorka sa 20 bodova. Već par godina unazad „večiti“ kandidat za prvaka ove godine će zauzeti mesto u „zlatnoj“ sredini. BSK iz Bavaništa je 6. sa 17 bodova. Posle lošijeg starta ekipa se trgla i bezbrižnije čeka nastavak šampionata.

Sedma je Mladost iz Vojlovice sa 16 bodova, ekipa koja ima uslove za viši rang ali već nekoliko sezona tavori u ovom rangu. Ima nekih najava da bi sa novim pojačanjima od iduće sezone mogli „napasti“ Prvu Južnobanatsku ligu ali moraju se držati one narodne „prvo skoči pa reci hop“.

Isto bodova na 8. poziciji ima Mundial iz Pančeva. I od njih se očekivalo više. Nemirnu zimu imaju sigurno deveta Pobeda iz Samosa sa 6 bodova (osvojili su 7 ali nisu otišli u Deliblato pa im je oduzet jedan bod). Šta tek reći za Omladinac iz Opova? Samo 2 boda i sa prosekom starosti ekipe ispod 20 godina?! Ima nekih indicija da bi mogli na proleće bolje ali je zaostatak realno rečeno već veliki. Loša stvar je to što u višim rangovima ekipe sa ovog područija loše stoje i moglo bi se desiti da ispadne više ekipa nego što je iko planirao.

Autor teksta: Radivoje Milošević

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!