Analiza jesenjeg dela polusezone Braničevske okružne lige za sezonu 2021/2022.

Pre analize jesenjeg dela polusezone u trenutnoj takmičarskoj godini treba napomenuti koje su ekipe na staru sezone novi/stari članovi. Ubedljivo prvo mesto prošle godine osvojila je ekipa Rudar 2001 sa čak 19 bodova više u odnosu na drugoplasiranu ekipu i time je ostvarila plasman u viši rang, iz lige je ispalo 5 timova i to su redom Napredak Simićevo, Integral, Mladost, Trgovački, Mlava i Manastirica.

Zbog lošeg plasmana iz Zonaškog ranga u okružnu Braničevsku ligu vratile su se ekipe „Zvižd“ (Kučevo) i „Borac“ (Žabari), a novi članovi okruga iz nižeg ranga su „Šapine“, „Krilaš“ (Ćovdin), „Mladost“ (Ranovac) i „Žitkovica 2017“. Liga je za sezonu 2021/2022 sačinjena od 16 timova.

U prvom kolu nove sezone Braničevske okružne lige videli smo 30 golova, najslužniji za ovakav bilans je meč između ekipa „Vihor“ (Maljurevac) i „Rudar“ (Krepoljin) na kojoj je domaćin odneo pobedu rezultatom 8:1. Prošlogodišnji zonaši bili su sigurni u prvom kolu i ostvarili su pobede. Od 8 mečeva na čak 5 su domaćini bili uspešni, jedan meč je završen pobedom gosta, dok su dva meča završena podelom bodova.

Posle drugog kola na vrhu se izdvajaju dve ekipe, Vihor je opet bio uspešan i upisao je novu pobedu, sa njim na vrhu mesto delila je i ekipa „Budućnost“ (Vezičevo) koja je takođe imala 6 boda. Viđen je i veliki derbi prošlogodišnjih članova višeg ranga koji je završen podelom bodova.

Kolo broj tri je kolo u kojem je najviše profitirala ekipa Budućnosti koja je usled nerešenog rezultata Vihora sa ekipom Borca iz Žabara zauzela sama vrh sa maksimalnim učinkom.

4. kolo donelo nam je i smenu na vrhu, u direktnom okršaju ekipa „Omladinac“ (Šetonje) pobedila je Budućnost i time otvorila priliku sebi i ekipi Zvižd da sa 10 poena dele prvo mesto na tabeli. Budućnost ih je pratila sa jednim bodom manje, dok je ekipa Vihora bila udaljena 3 boda od lidera.

Peto kolo postavilo je i jedinstvenog lidera, ekipa Zvižd polako „pali mašinu“ i nizom od 3 pobede izbija na prvo mesto sa jednim bodom više u odnosu na prvog pratioca, odnosno dva u odnosu na trećeplasiranu ekipu na tabeli. Jedina ekipa bez bodova na fenjeraškom mestu na tabeli je „Sloga“ (Lučica).

Sledeće kolo nam nije donelo neka preterana uzbuđenja ali je zato u 7. promenjena ekipa koja se nalazila na prvom i poslednjem mestu na tabeli, Zvižd je doživeo poraz na gostovanju ekipi „Obilić“ (Živica) pa je tako prvo mesto na tabeli preuzela ekipa Omladinca sa 17 bodova, jednim više od lidera do 6. kola. Na dnu tabele je takođe došlo do smene, Sloga je uspela da pobedi ekipu Rudara i time je stvorila trio na dnu sa po 3 boda, pored Rudara i Sloge jednu pobedu samo ima i ekipa Sirakovo.

U 8. kolu Omladinac je novom pobedom i porazom ekipe Zvižd uspeo da se dodatno odleti od prvih pratilaca, ovoga puta je sa 20 poena pobegao na 4 boda od čak pet ekipa, redom po 16 bodova imaju Vihor, Šapine, Zvižd, „Borac“ (Klenovnik) i „Železničar“ (Požarevac).

9. i 10. kolo prošlo je po „očekivanom“, ekipe iz vrha su nizale pobede, prošlogodišnji zonaši su se približavali lideru na tabeli, ekipa Borca iz Žabara je uspela da veže 5 pobeda i time se priključila vodećim ekipama.

11. kolu ekipa iz Žabara pomogla je ekipi Zvižd, prošlogodišnjem drugu iz zonaškog ranga da se približi na samo jedan bod zaostatka za liderom, poražena je ekipa Omladinca u gostima kod Borca pa je prednost smanjena na samo 1 bod.

12. kolo obeležile su nove pobede prošlogodišnjih zonaša kao i drugi poraz u nizu ekipe Omladinac, prvi pratioci ekipi Zvižd su ekipa Borac iz Klenovika koja je prošle godine samo zbog bolje gol razlike izbegla baraž za ispadanje i ekipa Omladinac koja je takođe imala 26 boda, odnosno dva manje od lidera ekipe Zvižd.

Do kraja prvog dela prvenstva u samom vrhu ostale su ekipe koje su u većem delu bile pri vrhu, Zvižd je pronašao pobedničku formulu i nastavio je sa pobedama, imenjaci ekipe Borca su bili tu kao prvi pratioci kao i ekipa Omladinca koja se proboravila i krenula sa pobedama. Na dnu se situacije nije promenila ekipa Sloge i Sirakovo i dalje su samo na 3 boda.

Po mišljenju naše redakcije vodiće se velika bitka između prve 4 ekipe na tabeli jer je razlika svega 5 bodova, tu su i ekipe Železničara i Vihora koje su spremne da na svom terenu otkinu po koji bod ekipama koje su iznad njih. Zona ispadanja je bukvalno svedena na 3 tima koji se nalaze u razlici od jednog boda, dok je prva ekipa iznad crte na 5 boda prednosti, mada se do kraja prvenstva neće znati koliko timova napušta okružnu ligu.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!