Zvižd spreman da se vrati u zonu, u Kučevu će se opet igrati viši rang!

Fudbalski klub FK Zvižd je iz Kučeva, osnovan je 1936. godine. Na kraju prošle sezone klub je ispao u Okružnu ligu nalazio se na 13 mestu. Zvižd je možda jedan od retkih ekipa koja je sastavljena od većina igrača iz svog mesta. Početkom prošle sezone došlo je do promene uprave u klubu, za predsednika je izabran Peca Mihajlović.

Tribine stadiona
Stadion
Pomoćni teren

Zvižd je jesenji deo prvenstva Braničevsko Okružne lige završio na prvom mestu. Cilj nam je da se vratimo u viši rang.
Što se tiče infastrukture (svlačionice i prostorije kluba) su u lošem stanju iz razloga što ranijih godina se nije ulagalo. Uprava preduzima sve što je u njenoj moći da ih održava u što boljem stanju.

Trener Saša Kocić

Saša Kocić je igračku karijeru započeo u Kučevu na stadionu pored Peka, da bi još kao vrlo mlad igrač otišao u smederevski Sartid gde je ostavio dubok trag. Tamo je odigrao 300 utakmica.
Bio je član, a jedno vreme i kapiten generacije Sartida koja je ostvarila istorijske fudbalske uspehe osvojivši i Kup SR Jugoslavije. Kocić je takođe upisao i 20 nastupa u evro takmičenjima što u dresu Sartida, što u dresu beogradske Crvene zvezde. Igrao je i za ekipe „Borac“ iz Čačka, za Bežaniju, „Radnički“ iz Kragujevca.
Posle završene igračke karijere usledilo je opredeljenje za trenerski poziv.
-Posle uspešne fudbalske krijere završio sam školovanje za Uefa „A“ licencu i odmah preuzeo RSK iz Rabrova i u debitantskoj sezoni 2017/18. postajemo prvaci u Zoni „Dunav“. Kasnije preuzimam Đerdap iz Golupca da bih ga napustio na pola sezone 2020. i rešio da se vratim u matični Zvižd, ali ovoga puta kao trener, kaže Kocić.
Put dokazivanja je težak i mukotrpan.
-Zvižd sam preuzeo u nezgodnom trenutku svestan rizika s obzirom da je klub ostao bez nekoliko prvotimaca i golmana. Morali smo da iz našeg pogona angžujemo sve raspoložive snage. Pokušali smo da ostanemo u zoni, ali kao trinaestoplasirani, sišli smo u niži rang.
Predstoji novi period preporoda Kluba. Želja Zvižda je da se vrati u Zonu pa se pored Peka kompletira kadar, navijači se vraćaju na tribine.
-Neki igrači su nas napustili. Jako mi je žao zbog toga, ali svako ima pravo da bira i ide tamo gde mu je bolje. Nismo se predali. Radimo. Kompletiramo kadar. Imamo dosta igrača iz Kučeva, a raduje i podatak da su se u velikom broju vratili na tribine naši verni navijači, kaže Kocić.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!