Analiza jesenjeg dela prvenstva Prve Beogradske lige – Grupa B za sezonu 2021/2022.

Pre nego da krenemo priču o trenutnoj sezoni Prve Beogradske lige – Grupa B, treba napomenuti i koje ekipe su iz prošle sezone napustile ligu. Promociju u viši rang ostvarila je ekipa „Zvezda“ (Konatice), dok je ligu napustilo čak 9 ekipa, redom to su: Rojkovac, OFK Borac, Vranić, OFK Zabrežje, Duboko, Mladost, Jedinstvo, Mladi Borac i Polet. Liga je prošle sezone brojala 16 timova, ligu je napustilo čak 10 timova pa imamo čak 8 starih/novih članova.

Plasman iz gradske lige u Prvu Beogradsku ostvarile su ekipe „Dimitrije Tucović“ (Šušnjar), „Krtinska“ i „Beljina“, dok je čak 5 ekipa sišlo korak niže iz Beogradske zone, to su: „BSK 1926“ (Baćevac), „Šumadija“ (Šopić), „Mladost“ (Cvetovac), „Turbina“ (Vreoci) i „Budućnost“ (Zvečka). Liga je za razliku od prošle sezone brojala dva člana manje, odnosno ove sezone takmiči se 14 ekipa.

Na otvaranju takmičarske sezone 2021/2022 na sedam mečeva imali smo prilike da vidimo 24 gola, što je u proseku 3.42 gola po meču, na jednom meču ekipe su sa centra kretale čak 9 puta, u pitanju je meč između ekipa Barajevo i Turbina koji je završen rezultatom 8:1 u korist domaće ekipe. Od 7 mečeva na 5 je viđen pobednik, dok su dva završena podelom bodova.

Posle drugog kola na vrhu sa maksimalnih 6 bodova svoja mesta zauzimaju Barajevo, „Radnički“ (Rudovci) i Krtinska, jedina ekipa bez poena na dnu tabele je Budućnost prošlogodišnji zonaš.

3. kolo nam je donelo „derbi vrha“, Radnički je pobedio Krtinsku i time je izbacio iz tria na vrhu, Barajevo je novom pobedom nastavilo da se juri sa ekipom iz Rudovca za prvo mesto. Budućnost i dalje bez bodova na dnu tabele.

4. i 5. kolo što bi se reklo prošlo je u rečenici „Sve po starom“, lideri nastavljaju svoju trku i drže prvo mesto sa 15 bodovao iz 5 mečeva, prvi pratioc je ekipa „Omladinac“ (Veliko Polje) sa 4 boda manje.

Tek u 6. kolu dobili smo jedinstvenog lidera na tabeli, Radnički je nastavio sa pobedama, dok je ekipa Barajeva odigrala nerešeno na gostovanju ekipi „OFK Budućnost“ Dudovica i time ostala na 2. mesto na tabeli sa 16 bodova. Na poslednja dva mesta nalaze se ekipe koje su došle iz višeg ranga, Šumadija i Budućnost sa po jednim bodom.

7. kolo je kolo u kojem je ekipa Radničkog prekinula svoj niz pobeda, uspeo je Omladinac iz Velikog Polja da odnese 1 bod sa gostovanja u Rudovcima, Barajevo se novom pobedom izjednačilo na vrhu tabele sa ekipom Radničkog i nastavila da vodi bitku.

Da ih je nerešen ishod sa Omladincem na svom terenu poremetio potvrdilo se i na gostovanju ekipi „Lisović 1977“ gde je ekipa Radničkog doživela i prvi poraz u novoj sezoni sa 2:1, ovom porazu najviše se obradovala ekipa Barajeva koja je po prvi put zasela na čelo tabele sa 3 boda više u odnosu na prvog pratioca.

Nastavila je da posrće ekipa Radničkog pa je u 9. kolu novim nerešenim rezultatom dozvolila lideru da se udalji 5 bodova, a prvom pratiocu ekipi Dimitrije Tucović da se približi na samo jedan bod.

Rezultatima 10. kola najviše se radovao lider, Radnički je nastavio da prosipa bodove pa ih je ekipa Dimitrije Tucović prestigla na tabeli, sada je ona 2. na tabeli sa 6 bodova manje u odnosu na lidera.

Do zimske pauze nastavili su momci Barajeva da dokazuju da su u odličnoj formi i da je ova sezona moža baš ta, nanizali su 7 pobeda i uspeli da se zbog promenjive forme ostalih pratioca udalje na 8 bodova u odnosu na 2. na tabeli.

Po mišljenju naše redakcije ekipa Barajeva je pokazala da je spremna za korak više, prošle sezone bili su jedini ozbiljan protivnik ekipi Zvezde, ali su na kraju ipak završili čak 9 bodova iza lidera, ove sezone oni su ti kojima ostale ekipe gledaju u leđa. Situaciju na dnu verovatno nisu mogli da predvide ni najveći ljubitelji lige, 5 timova koji su prošle godine igrali Beogradsku zonu sada drže mesta od 10. do 14. na tabeli, ekipa Dimitrije Tucković koja je prošle sezone igrala niži rang je sušta suprotnost zonašima, i ona se nalazi pri vrhu tabele i prvi je pratilac lideru.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!