Analiza jesenjeg dela prvenstva Prve Beogradske lige – Grupa C za sezonu 2021/2022

Pre analize tekuće sezone kratak osvrt na prošlogodišnje rezultate i tabelu. Plasman u Beogradsku zonu ostvarila je ekipa „Zuce 2019“, dok su dve najlošije plasirane ekipe „Kosmajac“ (Koraćica) i „Ivanka“ (Velika Ivanča) „zaradile“ selidbu u niži rang. Pošto je liga prošle sezone brojala 13 timova, sada imamo četri nova člana. Ekipa Vrčin je „sišla“ korak niže i sada je opet u okružnom fudbalu. Novi članovi iz nižeg ranga su ekipe „Đurinci“, „Napredak“ (Međulužlje) i „Podunvac“ (Ritopek).

U prvom kolu mogli smo da vidimo 33, ni jedan od 7 mečeva nije završen nerešenim rezultatom. Pet mečeva završena su pobedom domaće ekipe, dok su na dva meča gosti uspeli da odnesu ceo plen kući.

Drugo kolo donelo nam je izdvajanje 4 ekipe na vrhu i na dnu tabele. Maksimalni timovi bili su „Šumadija 1962“ (Jagnjilo), Vrčin, Boleč i Kaluđerica 1969. Na dnu novim članovima Beogradske lige ekipama Napredak i Podunavac sa 0 bodova prave društvo i ekipe Zaklopča i „Dunavac“ (Grocka).

U 3. kolu nastavili su trku Boleč, Vrčin i Kaluđerica, ali je posle četvrtog takmičarskog vikenda samo Kaluđerica bila sa maksimalnih 4/4. Na dnu i dalje „gazduju“ Napredak sa 0 bodova i Podunovac sa jednim bodom.

5. kolo prošlo je u pobedama favorita, bez nekog iznenađenja koje je vredno pomena, što ne može da se kaže za sledeći sportski vikend. Ekipa Kaluđerice je na gostovanju ekipi Velika Krsna morala da se zadovolji samo jednim bodom. Velika Krsna je tim koji je u prvih 5 kola doživeo samo jedan poraz, ali i jednu pobedu uz 3 nerešena rezultata. Derbi meč između Boleča i Vrčina završen je takođe podelom bodova pa je Kaluđerica i dalje držala lidersko mesto na tabeli.

Od šeste do devete takmičarske nedelje vodeća četvorka bila je nepremostiva prepreka za svoje protivnike, nizali su pobede vodeći timovi i time dodatno podgrejali bitku za prvo mesto na kraju prvog dela sezone.

10. kolo bilo je rezervisano za veliki derbi između ekipa Šumadija i Kaluđerice, domaćin je odneo pobedu rezultatom 2:0 i time stvorio krug od 3 ekipa sa istim brojem bodova. Po 25 imali su Šumadija, Kaluđerica i Vrčin, bod manje u odnosu na vodeći trio imala je ekipa Boleč.

Sledeće kolo obeležio je takođe još jedan „derbi“ meč, Kaluđerica je pobedila Vrčin sa 3:0 i time ih udaljila sa prvog mesta i gurnula ih na 4. mesto na tabeli sa 3 boda manje u odnosu na lidere i 2 boda manje u odnosu na Boleč koji je na 3. mestu.

Ekipa Kaluđerice niz teških mečeva nastavila je i u 12 vikendu od početka sezone, gostovali su Boleču i poraženi su rezultatom 2:1, pa je lider na tabeli postala ekipa Šumadije sa 31 bodom, bod manje i 2. mesto na tabeli pripalo je ekipi Boleč. Vrčin i Kaluđerica su sa po 28 bodova delili treće mesto.

U poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata Šumadija, Boleč i Kaluđerica ostvarili su pobede pa je poredak na tabeli bio 34-33-31 bod. Ekipa Vrčina je na veoma teškom gostovanju ekipi Velika Krsna uspela da osvoji samo bod, pa je ostala na 29 bodova što je bilo dovoljno za četvrto mesto na tabeli.
Na dnu tabele nalaze se ekipe koje su pretežno i tokom celog prvog dela sezone bile tamo, Napredak i Podunavac sa 4 odnosno 2 boda. Prva ekipa iznad crte je SUF Dubona sa 8 bodova.

Najviše datih golova: 42 – Kaluđerica 1969 – 3. mesto na tabeli
Najmanje datih golova: 12 – Zaklopča – 11. mesto na tabeli
Najviše primljenih golova: 58 – Podunavac – 14. mesto na tabeli
Najmanje primljenih golova: 8 – Kaluđerica 1969 – 3. mesto na tabeli
Najubedljivija pobeda: Boleč – Podunavac –> 8:1

Po mišljenju naše redakcije vodiće se velika bitka između tria Šumadija – Boleč – Kaluđerica, tu je i ekipa Vrčina koja će u zimskom prelaznom roku sigurno pojačati svoje redove i nastojati da se ekspresno vrati u Beogradsku zonu. Ostale ekipe nalaze se u zlatnoj sredini na tabeli, verovatno će svaka od njih pokušati da pomuti planove kvartetu iz vrha. Velika Krsna je ekipa koja je pokazala da je jedna od čvrstijiih ekipa, u 13 mečeva poraženi su samo 2 puta i to oba puta na gostovanjima trenutno vodećem dvojcu na tabeli. Na dnu je situacije manje-više jasna, Podunavac i Napredak nisu pokazali u ovih 13 kola da imaju kapcitet da ostanu u ligi, i ukoliko se ne dese velike promene u njihovim redovima sledi im ekspresan povratak u niži rang.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!