OFK Đurinci – cilj za drugi deo sezone je jasan, gornji deo tabele!

Omladinski fudbalski klub Đurinci je osnovan 1963. godine, i klub se takmičio sve do 2010. godine. Posle toga klub nije bio aktivan 8 godina. U leto 2018. godine na inicijativu dugogodišnjeg igrača i člana uprave kluba Branislava Vojinović smo krenuli da oformimo ponovo klub i da se ponovo igra fudbal u Đurincima.

Prvo smo vratili sve igrače iz Đurinaca koji su igrali za druge klubove i doveli par pojačanja sa strane, i napravili respektabilan tim. U prvoj sezoni 2018/2019 smo dominantno zauzeli prvo mesto, i postali prvaci opštinske lige Sopot.

Isto tako treba napomenuti da smo izabrali novu upravu kluba koja je i danas na čelu kluba, predsednik kluba je Miroslav Petrović, potpredsednici kluba su Spasoje Simić i Milan Živojinović. Te prve sezone nismo mogli da nastupimo u višem rangu takmičenja zbog same organizacije i tek smo ponovo oformili klub i nismo bili u stanju da nastupamo u višem rangu. U dogovoru sa prijateljima iz Zuća mesto u visem rangu smo ustupili ekipi OFK Zuća 2019 (koja je hit Beogradskog fudbala).

U sezoni 2019/2020 opet smo napravili respektabilan i jak tim ali usled pandemije i kovida 19 prvenstvo je prekinuto i naš tim je zauzeo treće mesto, sa tri boda manje od prvoplasirane ekipe.

U sezoni 2020/2021 naša ekipa je zauzela prvo mesto i postala ponovo prvak Opštinske lige Sopot sa dva boda više od ekipe Sopota, nekadašnjeg Srpskoligaša. Isto tako preba napomenuti da smo u prolećnom delu prvenstva od 13 utakmica ostvarili 12 pobeda, jedini poraz smo doživeli u zadnjem kolu, gde je prvestvo bilo rešeno i nastupali smo sa kombinovanim sastavom.
U sezoni 2021/2022 kao pobednici OL Sopot postali smo članovi Prve Beogradske lige – grupa C, na kraju jesenjeg dela smo zauzeli 9. mesto, ali očekujemo da se uz par dobrih pojačanja na kraju sezone nađemo u sredini tabele, što i po kvalitetu zaslužujemo. Isto tako sve je na drugarskom nivou i sve što kažemo igramo drugarski i iz ljubavi prema fudbalu, trener je iskusni Aleksandar Krivokapić iz Mladenovca koji je se odlično ukomponovao u jednu celinu.

Trenutno na teritoriji opštine Sopot smo jedan od najorganizovanijih klubova, isto tako veliku zahvalnost dugujemo GO Sopot i predsedniku opštine Sopot Živoradu Milosavljeviću koji nam je pomogao novčanim sredstvim da se takmičimo u višem rangu i isto tako da poboljšamo infrastrukturu na našem stadionu, veliko hvala.

Tekst i foto: Aleksandar Vasiljević, igrač i jedan od pokretača OFK Đurinci.