FK Munja Barič – škola fudbala sa preko 50 dece, seniorski tim se polako budi!

Fudbalski klub Munja Barič je osnovan davne 1958. godine, takmičio se u ligama fudbalskog saveza Obrenovca i Beograda sve do inflacije 90-tih godina kada zbog nedostatka finansijskih sredstava biva ugašen, igrači su prešli u FK Prvu iskru, klub iza koga stoji fabrika i koji je bio stabilniji.

Najviši rang u kom se klub takmičio je bila prva Beogradska liga, 1988. je osvojen kup Obrenovca, a najpoznatiji igrač koji je igrao u klubu je bio pevač Leo Martin.

2011. godine Vojislav Jevđenović ponovo aktivira Munju, u vidu škole fudbala, koja se sa uspehom takmiči u ligama Beograda, i niže zapažene uspehe kako u ligama, tako i na turnirima koje igra kako kod nas tako i u inostranstvu. Od uspeha bi izdvojili 2. mesto na turniru u Poljskoj 2017. godine, i 2018. 4. mesto na istom turniru.

Škola fudbala broji oko 50 dece, plus izlazne generacije koje ustupamo FK Prva Iskra.

Prvi tim je ponovo napravljen u sezoni 2015/2016, odigrana je jedna sezona i zbog nedostatka finansija i igračkog kadra nije uspeo da opstane. Na čelo kluba u sezoni 2019/2020 dolazi Miloš Jevđenović i uz veliku pomoć predsednika mesne zajednice Branka Mrđe uspevaju da okupe lokalne privatnike, obezbede novača sredstva i stabilizuju klub.

Prvi tim ponovo kreće 2020. godine, čine ga uglavnom momci iz kraja koji su prošli kroz našu školu fudbala, uz par momaka sa strane, takmiči se drugu godinu za redom u prvoj ligi fudbalskog saveza Obrenovac.

Klub prati navijačka grupa Barički korpus, koja je takođe sačinjena od momaka iz kraja, koji prate svoj klub i svoje mesto.
Klub funkcioniše u najvećoj meri od donacija lokalnih privrednika, ljudi dobre volje koji svojim donacijama pomažu u opstanku i radu kluba. Takođe i od sredstava koja izdvaja gradska opština Obrenovac.

Struktura kluba:
Predsednik kluba: Miloš Jevđenović.
Sportski direktor: Vojislav Jevđenović.
Predsednik skupštine kluba: Branko Mrđa.
Sekretar kluba: Dušan Prole.
Trener prvog tima: Dragoljub Stakić.
Treneri mlađih kategorija: Dragan Kalabić, Jovan Kocić i Lazar Petrović.
Direktor marketinga: Ognjen Galić.