FK Napredak Žarkovac – domaći mečevi u atmosferi kojoj mnogi klubovi zavide!

Žarkovac, mesto na putu između Rume i Inđije, nastalo kolonizacijom do tada imanja Grofa Pejačevića, dobilo je ime po čuvenom Žarku Miladinoviću, 1945. dobija i svoj fudbalski klub koji je nazvan Napredak.
Klub pripada Opštinskom fudbalskom savezu Ruma i najčešće je vreme provodio igrajući u Opštinskoj ligi Ruma-Irig i Međuopštinskim ligama Srem. Najveći domet kluba je bila Sremska liga.

Godinama klub je izgradio prepoznatljivu politiku i igrački kadar se bazira na igračima iz sela pojačanim sa nekoliko igrača sa strane, uglavnom Rume, Inđije ili obližnjih mesta.
Klub je takođe i poznat da ne igra nameštene utakmice i da je uvek bio tvrd orah za favorite, pogotovo na domaćem terenu koji od milošte zovu nazivaju još „Bombonjerom“ i „Riazorom“.

Čast i viteštvo u igri godinama prepoznaje i verna publika koja svojom brojnošću uvek predstavlja „vetar u leđa“ i „12-tog igrača“ i brojna je kako u Žarkovcu, tako i na gostovanjima.

Teren je jedan od boljih u okruženju, ima opremljenu svlačionicu a na spratu i prostor koji je namenjen druženju fudbalera posle treninga i utakmica.

Ekipu karakteriše veliko drugarstvo momaka iz sela i topao doček svakom novom igraču koji dođe sa strane pa u većini slučajeva i oni postaju „domaći“.

Sve ovo navedeno čini FK Napredak ponosom svog sela koji broji tek nešto više od 800 stanovnika.
Klub možete pratiti na facebook stranici na adresi „Fk Napredak Žarkovac“, kao i na youtube kanalu „NapredakZarkovac“.

Pozivamo sve zainteresovane klubove za saradnju sa našim portalom da nam se jave!