FK Napredak Čestereg – klub iz godine u godinu sve više i više raste!

FK Napredak Čestereg osnovan je odmah nakon doseljenja naših predaka sa prostora BIH 1946. godine. Klub u svojoj 75 godina dugoj i bogatoj istoriji nije imao pauze niti bilo kakvog zastoja u radu. Trenutno se klub nakon nekoliko godina „tavorenja“ u OFL Žitište-Kikinda, takmiči u Područnoj ligi Zrenjanin, gde zauzima 4. mesto na tabeli što je više nego za respekt sa najviše postignutih i najmanje primeljnih golova.

Tim je sastavljen od igrača mahon iz Česterega i okolnih mesta (Ban, Karađorđevo, Žitište, Zrenjanin), za selo od 1000 stanovnika klub je više nego organizovan, uprkos globalno preteškoj situaciji, možda i najbolje u svojoj istoriji. Oko kluba su angažovani Došen Nikola koji je predsedniik kluba, takođe tu su i Bogić Branko, Sirar Mladen – Baćo, Eskić Branislav, Vojinović Dragan, Mučibabić Nikola, Garić Goran, Petrić Dragan, Kantar Svetozar i Gligić Marko.

U klubu rade tri selekcije sa preko 70 igrača, najmlađi dečaci uzrasta 2011. i mlađi sa kojima veoma uspešno već tri godine radi Savić Dušan, inače i udarna igla seniorske ekipe. Kadetska ekipa od prošle godine sa kojom kao i sa seniorima radi Gligić Marko. Svi treneri poseduju adekvatno potrebno obrazovanje za rad sa ekipama. Zahvaljujući ovakvom požrtvovanju ljudi koji vode klub i trenera, ne strepimo za sigurnu budućnost i uspešan rad svih selekcija.

Klub do sada nije igrao viši rang takmičenja od današnjeg i najbolji ligaški rezultat ostvario je u sezoni 2002/2003 podelivši 2. i 3. mesto u PFL Zrenjanin. Ono što nas posebno čini ponosim to je 2 puta plasman u 1/16 finala kupa stare države Jugoslavije. Prvo put se desilo 1964. godine, a drugi put 1995. godine kada klub uz rezultat koji postiže gradi i novu svlačionicu, tribine, ogradu i još mnogo toga.

Kroz klub je prošlo mnogo igrača i svi su ostavili traga, među najvećim su svakako Ševerika Vlado Pidžon, Puača Slavko, Mitrović Dragoslav- Bubu, Railić Čedo- Čapli (dugogodišnji trener uključujući i 1995. i kup uspeh), Cvijić Rade- Dinja i mnogi drugi. Igrači koji su rođeni Česterežani i ponikli u dresu napretka, postigavši reprezentativce uspehe i inostrane bogate karijere su: Bogić Nikolika koji je i danas nakon 20 godina superligaške karijere stub odbrane seniorske ekipe, Dubajić Slobodan- Ćobo, otac i sin Marko i Milorad Zorić- Bauk, Rajilić Petar- Peco, Sirar Mladen- Baćo, Egredžija Igor- Egi, Milojević Dragan- Tica, Višić Stefan, Dušan Savić koji je i danas, kako smo već pomenuli udarna igla ekipe. Klub je na stabilnim osnovama uz želju i težnju da tako i ostane sa stremnjom da se ispišu neke nove svetle stranice jednog malog i skromnog sportskog kolektiva.

Pozivamo sve klubove koji su zainteresovani za besplatnu saradnju sa našim portalom da nam se jave!