FK Proleter Ravno selo – Teren sa kojeg retko ko uzima ceo plen!

FK „Proleter“ Ravno Selo je osnovan davne 1939. godine i za svoje 83 god postojanja nije prestao sa radom i takmičenjem. Trenutno se takmičimo u PFL -Subotica od sezone 2016/17. U tekućoj sezoni zauzimamo visoko četvrto mesto.
Imamo i nekoliko mlađih kategorija (dece) koji se takmiče u OFS Bačka Topola, ovo je možemo reći veliki uspeh za nas pošto imamo i KK Proleter, a naše mesto broji po zadnjem popisu 3000 stanovnika, sada verovatno i manje.

Strukturu kluba čine :
Predsednik kluba – Zarija Lazović.
Potpredsednici kluba – Bogdan Krčmar i Miodrag Puzigaća.
Sekretar kluba – Malinić Lazar.
Tehničko osoblje – Nenad Veljko, Darko Plavšić, Milijana Grujić i Branislav Grujić.
Trener seniora – Veselin Vukadinović.
Treneri mlađih kategorija – Radoslav Nešković, Strahinja Grujić i Milivoj Gadžić (naši seniori).

A sad malo istorije, naš klub kroz istoriju je pravio uspehe kojim želimo da se pohvalimo. Međutim, ono što se dogodilo 1952. prevazilazi dotadašnjе. Među osam najboljih timova u zemlji se plasirao Proleter iz vojvođanskog Ravnog Sela, za koji su igrali radnici zemljoradničke zadruge.
Te 1952-e smo u 1/16 finala izbacili Garnizon JNA Skoplje 3:2.
U 1/8 finala izbacili smo Jedinstvo Zemun 1:2.
U 1/4 finala nas je savladao Radnički Niš rezultatom 2:6.

1999. godine usled NATO agresije na Jugoslaviju takmičimo se u Vojvođanskoj ligi grupa Sever i kao prvoplasirana ekipa na tabeli prelazimo u viši rang u Srpsku ligu Vojvodina.

2002. godine kreće sunovrat našeg kluba i beležimo loše rezultate i kreću ispadanja iz Srpske u Vojvođansku pa u Područnu i na kraju u Međuopštinsku ligu gde se takmičimo punih 10 godina.

2013. vraćamo u PFL Novi Sad gde se takmičimo do 2016. Sledi reorganizacija liga i nas sele u PFL Subotica gde se i danas takmičimo.

Od igrača koji su nosili crveno beli dres želimo da istaknemo:
Jožef Walker (naš Ravnoselski Švaba koji je nastupao i za Novi Sad i Vojvodinu), Vladimir Gaćinović (sadašnji trener Spartak Subotica, otac Mijata Gaćinovića) i Miloš Plavšić (FK Inđija trenutno).

Zahvaljujemo se Lazaru Maliniću na saradnji u vezi teksta.

Pozivamo sve klubove koji su zainteresovani za besplatnu saradnju sa našim portalom da nam se jave!