OFK Morava Katrga – klub sa ljudima koji rade ozbiljno, rezultati će već biti vidljivi na proleće!

Katrga je selo koje se nalazi u opštini Čačak, u Moravickom okrugu. Smeštena na granici dve opštine, Čačka i Kraljeva, a na obali Zapadne Morave. Upravo je naša najopevanija reka kumovala imenu fudbalskog kluba iz Katrge. Osnovan 1957. godine, fudbalski klub iz Katrge do dana danas nije prestao da postoji. Trenutnu upravu kluba sačinjavaju: Božidar Mijailovic (predsednik), Momčilo Arnautović (potpredsednik), Vladan Vitorović (sekretar) Boban Radovanović (predstavnik kluba), Slavko Nešic (predstavnik kluba), Milan Jovanović (predstavnik kluba), Nikola Paunović i Jovica Ristović (komesar za bezbednost). Treba napomenuti da upravu uglavnom sačinjavaju mladi ljudi koji su izuzetno posvećeni svom poslu. Pored uprave, veliku pomoć u funkcionisanju, klub dobija od igrača i većine meštana, kao i od MZ Katrga.

U zavisnosti od naziva takmičenja, klub se uglavnom takmičio u najnižoj ligi grada Čačka sa povremenim upadanjem u viši rang. Najveći uspesi kluba su upravo 3 osvojene lige grada Čačka, 2006. 2011. i 2020. godine. Osvajanjem prvog mesta u navedenim ligama, klub je ostvarivo plasman u Moravičku okružnu ligu, gde se i danas nalazi. Jesenji deo tekuće sezone klub je završio na osmom mestu Moravičke okružene lige – grupa Jug. Na ovako nepovoljan rezultat uticalo je mnogo toga. Veliki broj odsustva igrača usled poslovnih obaveza, povrede pa i nedostatak sreće u pojedinim utakmicama kada je naša ekipa zaslužila bolji rezultat.

Šampioni gradske lige za sezonu 2019/2020

Ekipu OFK „Morave“ iz Katrge sačinjavaju mahom iskusni igrači koji su nosioci tima preko 10 godina. To su uglavnom igrači iz Katrge i okoline koji se odlično poznaju. Ove godine su prvom timu priključeni igrači iz omladinske selekcije koji su se odlično pokazali u svom uzrastu. Međutim, potrebno im je vremena da se prilagode igranju u seniorskom timu. Oni su svakako budućnost ovog kluba. Nosioci igre su, kao i prethodnih nekoliko godina: Maljković Nikola, kapiten Darko Jevđevic, Lazarević Aleksandar, Cekanović Milivoje, Cekanović Slobodan kao i golman Milan Maljković koji je svojim intervencijama sačuvao bodove i pokazao da je jedan od najboljih golmana u ligi.

Pionirska selekcija kluba

Cilj kluba je da obezbedi opstanak u ovom rangu takmičenja sto ne bi trebalo da bude problem uz par pojačanja tokom zimskog prelaznog roka. Treba napomenuti da klub vodi računa i o mladim selekcijama. Tako se pionirska selekcija kluba takmiči u Gradskoj ligi Čačka, dok preko zime nastupaju u Mini-maxi ligi.
Veliki uspeh kluba i nešto čime se klub ponosi je memorijalni turnir koji se već 30 godina, bez prestanka, održava u čast nesrećno preminulog fudbalera Đokice Veljkovića. Svakog leta organizacijom turnira klub čuva sećanje i na brojne ljude koji su ostavili trag u istoriji funkcionisanje kluba. Turnir se održava krajem jula ili početkom avgusta, gde uz domaćina učestvuju još tri ekipe.

Seniorska selekcija

Ponosni smo i na činjenicu da je seniorsku karijeru u našem klubu započeo Žarko Udovičić, koji trenutno nastupa za poljski klub Raków Częstochowa, a nastupao je još i za Slobodu iz Užica, Mladost iz Lučana, Napredak iz Kruševca, Novi Pazar, Zaglebje i Lehiju Gdanjsk.

Žarko Udovičić donacija garniture dresova

U poslednjih godinu i po urađeno je više stvari na unapređenju, već solidne infrakstrukture kluba. Sredstvima koja su donirali igrači, uprava i prijatelji kluba kupljen je valjak i nova kosačica za održavanje samog terena. Urađene su nove kućice i nova ograda kojom je sada zatvoren ceo teren. Jedan od najvećih problema na održavanju bio je ulazak krtica na teren, koji je rešen tako što su skroz u krug oko terena u zemlju ukopane šoferšajbne.

Bife kluba

Na kraju sezone, klub će proslaviti 65 godina kluba. Uprava planira da ova svečanost bude upriličena adekvatnom proslavom.