Analiza prvog dela sezone Mačvanske okružne lige za sezonu 21/22.

Mačvanska okružna liga je u prošloj sezoni brojala 18 timova u ligi, zbog smanjena na 16 tima za ovu sezonu ispalo je čak pet ekipa, to su redom Sinđelić, Mladi Borac, Duško, Sloga i Mladost. Plasman u viši rang osigurala je ekipa Cer-a.

Novi članovi lige za sezonu 2021/2022 su povratnik iz višeg ranga ekipa Radnički (Klupci), dok su iz nižeg plasman u okružni rang fudbala obezbedile ekipe Jedinstvo (Mali Zvornik), Liplist i Radnički (Koceljeva).

U prvom kolu na otvaranju sezone na 8 mečeva videli smo 27 gola, samo jedan meč je završen podelom bodova i to je meč između ekipa Milan Orlić (Novo selo) i Drina (Badovinci) koji je završen rezultatom 2:2.

Drugo kolo je brojalo takođe 27 golova, takoše je viđen i samo jedan nerešen meč, Majur i Jedinstvo su podelili bodove. Jedine ekipe sa maksimalnim učinkom bile su Rudar (Brasina) i Podrinje (Lozničko Polje).

Posle 3. kola na vrhu tabele sa maksimalnih 9 bodova izdvaja se ekipa Podirnje, dok je na dnu bez bodova jedini tim Gučevo 1929 (Banja Koviljača).

4. kolo je prošlo u pobedama ekipa iz gornjeg dela tabele, ekipa Podrinje je po prvi put ostala bez punog plena, uspela je ekipa Cer (Jadranska Lešnica) da ih dobije na svom terenu rezultatom 1:0 i time stvori pravi zbrku na vrhu, 5 ekipa nalazi se u razmaku od jednog boda, 2 ekipe dele vrh sa 10 bodova, i 3 ekipe dele drugo mesto sa po 9 bodova.

Od 5. do 9. kola ekipe u vrhu su igrale po principu toplo-hladno, smenjivale su se naizmenično od prvog do petog mesta na tabeli, da bi na kraju najviše profitirala ekipa Podrinje koja je posle devetog gola bila na vrhu sa 20 bodova, 2 više od prvih pratioca.

10. kolo bilo je rezervisano za jedno od većih iznenađenja u prvom delu polusezone, lider na tabeli ekipa Podrinja remizirala je u gostima kod ekipe Vidojevica (Lešnica) i time je stanje na tabeli posle 10. kola bilo sledeće:
1. Podrinje – 21
1. Radnički – 21
3. Rudar – 20
4. Hajduk Stanko – 19

U 11. kolu Podirnje je novom pobedom pobeglo prvim pratiocima na 2 boda, ekipa Radničkog je igrala nerešeno sa ekipom Majur pa je morala da se zadovolji posle ovog kola da deli 2. mesto sa ekipom Hajduk Stanko.

Ako je u 4. kolu bilo iznenađenje što je ekipa Podrinja remizirala sa ekipom Cera, onda je u 12. kolu verovatno rezultat na gostovanju Radničkom iz Koceljeva bio šok za sve navijače Podrinja. „Razbijen“ je dotadašnji lider na tabeli rezultatom 4:1 od strane ekipe koja je posle niza godina u nižem rangu uspela da se izbori za plasman u okružni fudbal.

Do kraja prvenstva uprkos „čudnim“ neuspesima na gostujućim terenima ekipa Podrinja uspela je da popravi utisak i da jesenji deo sezone završi na prvom mestu sa 33 boda. Drugoplasirani tim je Radnički (Klupci) sa 31 bodom, na trećem mestu sa samo jednim bodom manje nalazi se ekipa Hajduk Stanko.

Po mišljenju naše redakcije za plasman u viši rang vodiće se borba između prve 3 ekipe, mada je tu i Rudar koji čeka priliku da se umeša u samom vrhu. Ekipa Podrinja je trenutno u pol poziciji za Zonu, ali imajući u vidu da znaju da „razočaraju“ na slabijim gostovanjima treba očekivati zanimljiv prolećni deo sezone. Situacija oko ispadanja iz lige je još komplikovanija, ekipa Gučevo je uspela da sakupi 10 bodova, prvi iznad njih je Cer sa 13 i oni zauzimaju dve poslednje pozicije na tabeli. Sledeće 5 ekipe nalaze se u razmaku od 2 boda, i lako usled jedne pobede neka od ekipa može da odskoči od ostalih ili da gurne neki tim ispod crte.

POZIVAMO SVE KLUBOVE KOJI SU ZAINTERESOVANI ZA BESPLATNU PROMOCIJU NA PORTALU DA NAM SE JAVE