FK Miločajac započeo pripreme za nastavak sezone!

Nakon pauze koja je potrajala duže od dva meseca, fudbaleri kluba iz Miločaja sinoć su otpočeli sa pripremama za prolećni deo prvenstva. Cilj je jasan, sačuvati jesenas stečenu poziciju broj dva, koja bi na kraju prvenstva značila i plasman u viši stepen takmičenja. Igrači su odmarali, ali dosta aktivnosti bilo je i u zimskom periodu, kako bi se organizacija kluba podigla na viši nivo. Nakon sastanka sa upravom stručni štab Spasojević-Mijatović izveo je prvotimce na prvi trening. Kao i prethodne zime, treniraće se u balonu akademije IFA Titan, a koristiće se i trim staza u popularnim ,,Borićima“ na Ratarskom imanju u Kraljevu. Novost je da će tokom zimskih priprema u radu sa igračima pomogati i kondicioni trener Aleksandar Marković, koji inače radi u kraljevačkoj Slogi, a sve sa ciljem da se prvotimci maksimalno spreme za velika prolećna iskušenja.

Prozivci je prisustvovala većina prvotimaca, uz par opravdanih izostanaka zbog poslovnih obaveza ili zdravstvenih razloga, ali će se ti momci priključiti na narednim treninzima. Kada je o igračkom kadru reč, jasno je da će se stručni štab osloniti na veliku većinu prvotimaca koji su izneli jesenji deo prvenstva. Želju za promenom sredine iskazali su iskusni dvodecenijski prvotimac Šljivić, koji je otišao u ekipu iz Vrnjaca, kao i Tanasković, za koga se moglo čuti da prelazi u redove Sloge iz Kaone, a verovatno će drugu sredinu potražiti i igrači koji jesenas nisu imali značajnu minutažu. Šljiviću i Tanaskoviću klub duguje zahvalnost za doprinos jesenjim rezultatima, a ovom prvom i za sve ranije godine vernosti klubu. Na listi pojačanja trenutno se nalazi 5 imena, od čega su tu 3 povratnika. Golman Gajić će ponovo obući dres našeg kluba, posle polusezone provedene u Obrvi. Osim što je u više navrata čuvao mrežu našeg tima, ovaj vratar branio je i za Borac iz Adrana, Mladost Vrdila i Hajduk (J). Zanimljivo je da Miločajac trenutno raspoleže sa dva kvalitetna čuvara mreže, dok će iskusni Milijić raditi sa njima kao trener golmana i biti u pripravnosti, kao treći čuvar mreže. Posle polusezone u Lađevcima u naš tim se vratio i Marko Glišović, momak koji može da pomogne na više pozicija u ofanzivnom delu tima. Iz FK Braća Vuković stiže još jedan povratnik. U pitanju je Nikola Jeremić, stameni štoper, po potrebi i defanzivni vezni igrač, koji je svojim igrama dao veliki doprinos plasmanu našeg tima u ovaj rang, a ponašanjem na terenu, ostavio više nego pozitivan utisak na pristalice kluba. Ovaj momak je osim u Lađevcima, dugo nastupao i za matičnu Moravu iz Sirče u periodu kada je taj tim bio stabilan član okružne lige. Iz Jedinstva (D) u naše redove stigao je mladi Čorbić, dok je verovatno najzvučnije ime na ovom spisku Srđan Bižić, koji stiže iz Ratine i tamošnjeg zonaša Poleta. Ovaj momak može da odgovori zadacima na više pozicija u veznom redu i napadu, a spisak klubova u kojima je nastupao pre Poleta prilično je dug – Sloga KV, Metalac KV, Partizan (Bumbarevo brdo), Apolon, Proleter Pečenog, a imao je izlete u inostranstvo (Slovačka i Nemačka). Kako se radi o igraču sa drugoligaškim i srpskoligaškim iskustvom, jasno je da su očekivanja da je reč o kapitalnom pojačanju. Treba istaći da se prelazni rok završava u petak, pa je moguće da će stići još jedan igrač, premda su u upravi zadovoljni do sada urađenim. Agenda priprema kaže da će se trenirati dva puta nedeljno na već pomenutoj lokaciji, a u planu je i nekoliko kontrolnih mečeva.

Trenutno su zakazana dva susreta, najpre za 20. februar protiv Ibra iz Mataruške Banje, dok će generalna proba biti susret protiv Šumadije iz Šumarica, ekipe koja ima visoke ambicije u rangu ispod. Inače, generalna proba planirana je za termin prvog kola prvenstva, kada će Miločajac biti slobodan pošto su komšije iz Lađevaca istupile iz takmičenja. Uskoro će biti poznati i ostali rivali, o čemu će javnost biti na vreme obaveštena. Krenulo se sa radom i to je najvažnije. Iz kluba ističu dobru atmosferu u i oko tima, i najavljuju još neke lepe vesti. Na proleće se naš klub vraća na svoj teren, a gosti će imati priliku da vide generalno renoviranu klupsku zgradu, na kojoj bi mogli da nam pozavide i klubovi iz znatno viših rangova. Takođe, najavljuje se da će konačno biti rešen akutni problem zalivanja terena u letnjem periodu.

O prvenstvu će biti više reči kada za to dođe vreme, ali je jasno da će biti vrlo uzbudljivo. Lider iz Vraneša se izdvojio i svi su uvereni da će ostati na vrhu, dok će se za drugo mesto boriti više klubova. S obzirom na istupanje Lađevčana naša prednost u odnosu na Lazac se istopila, pa izjednačeni ulazimo u nastavak prvenstva, dok svoju šansu vide i u Godačici, Cvetkama, Vitanovcu, Kovačima…Nadamo se da će pripremni period proteći po planu i da će Miločajac nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima, na radost brojnih navijača koji su jesenas na svim utakmicama pružali veliku podršku timu. Valja nastaviti u tom smeru i na proleće.