FK Sloga Korman – Vreme je da se opet igra okružni rang!

FK Sloga (Korman) postoji od 1956. godine pod tim imenom i takmiči se u opštinskoj ligi do 1970. godine kada klub menja ime u FK Grbec po tada najboljem igraču koji je ostavio najbolji utisak igrajući i za FK Moravu iz Žitkovca koja se tada takmičila u Niško-Topličkom okrugu što je ravno današnjoj zoni.

1998. usled lošeg finansijskog stanja klub se gasi tako da 11 godina u selu nije bilo fudbala na stadionu „Pored pruge“.
2009. omladina sela se organizuje i pokreću novi klub pod starim imenom FK Sloga sa predsednikom kluba Branimirom Jankovićem-Beloban, jednim od najboljih igrača u istoriji kluba i zamenikom Stojiljković Mladenom tada mladim igračem.

2015. godine predsednik daje ostavku, a na njegovo mesto dolazi njegov zamenik Mladen koji dobrom organizacijom i zalaganjem svih igrača i ljubitelja fudbala u Kormanu za 4 godine klub osvaja opštinsku ligu i ulazi u Nišavski okrug gde ostaje sve do sezone 2020/2021 kada usled loše procene i neažurnosti gubi 12 bododova za zelenim stolom i umesto na 6. mestu završava na 15. i ispada.

U leto 2021. predsednik kluba podnosi ostavku zbog drugih obaveza i izabran je novi ambiciozni Dukic Milan. Počinje ozbiljan rad koji je dao odlične rezultate tako da na kraju polusezone klub završava na prvom mestu ispred favorizovanih klubova: Napredak, Jedinstvo i Skriljac, a upravo sa ovim klubovima (2, 3. i 4. na tabeli) Sloga ima maksimalan učinak sve tri pobede od koje su dve u gostima i gol razliku 9:0.

Takođe klub ima najbolju odbranu (Marko Stevanović, Dalibor Đorđević, Lazar Stojković) sa primljenih 9 gola u 11 utakmica od čega 5 gola samo kod komšija u Trnjane (neočekivan i čudan poraz).

Klub ima i dva najbolja strelca među prvih 4 u ligi: Stanimirović Dragan – Gaša drugi sa 9 gola i Anđeljović Milan četvrti sa 8 gola.
Cilj kluba je jasan a to je ekspresan povratak u okrug tako da je kostur tima ostao i dovedena su još dva igrača na poziciji gde je škripelo. Očekujemo lep fudbal od naših igrača i da posle zadnjeg kola podignu pehar i vrate se u okrug.
P.S. Upućujemo poziv klubovima koji bi da odigraju prijateljsku utakmicu sa nama do početka sezone!