Lider je pao u Radincu, Mladi Radnik povećao šanse za borbu za viši rang!

16. kolo Podunavsko Okružne lige između Mladog Radnika iz Radinca i Sloge iz Lugavčine.

Na samom startu drugog dela sezone igran je derbi susret između trećeplasiranih Radinčana i jesenjeg šampiona iz Lugavčine. Susret koji je privukao veliku pažnju i mnogobrojnu publiku. Susretu je prisustvovalo preko 500 gledalaca.
Na veoma lošem terenu u Lužanjku tokom celog susreta nije viđena lepa igra ali jeste veoma borbena. Radinčani su se od samog starta odlučili da presingom pritiskaju gostujuću odbranu. Gosti se nisu najbolje snalazili a to pokazuje i situacija iz 10. minuta kada radinčani stvaraju prvu šansu. Nakon lepe akcije po levoj strani, krilni napadač Nemanja Maksimović povratnom loptom nalazi Kapitena Nikolu Nikolića koji šutira sa 10-tak metara ali golman gostiju bio je na pravom mestu.

Deset minuta kasnije radinčani stvaraju najbolju šansu na utakmici. Nakon jedne dubinske lopte koja preskače gostujuću odbranu u šansu se našao neugodni napadač domaćih Stefan Jović, izbio je oči u oči sa golmanom gostiju ali je sjajnom intervencijom golman gostiju sačuvao svoj gol. Nakon te šanse gosti su uspeli da se stabilizuju.

U 45. minutu u šesnaestercu gostiju Stefan Jović uspeo je da pomeri loptu, a jedan od gostujućih igrača ga obara za opravdano dosuđen penal. Siguran sa bele tačke bio je kapiten Nikola Nikolić za veliku radost mnogobrojne publike na stadionu u Lužanjku.

U nastavku susreta radinčani su se odlučili za nešto defanzivnju igru, a gost je pokušavao ali sve je to bilo jalovo. Izveli su nekoliko kornera ali je golman domaćih nekadašnji super ligaški golman Dejan Ranković sve to sigurno pokupio. Treba napomenuti da se tokom drugog poluvremena, kao i u prvom, vodila velika borba na sredini terena ali bez konkretnih šansi ni na jednoj ni na drugoj strani.

Radinčani su zasluženo slavili i ovom pobedom uključili za prvo mesto. Sloga i Borac iz Ralje imaju isti broj bodova 35 i dele prvo mesto, a trećeplasirani radinčani imaju 30 bodova. Tek je početak, do samog kraja očekuje nas neizvesna borba za osvajanje prvog mesta.

STARTNE POSTAVE:

Mladi Radnik: 1-Ranković; 2-Dimković; 3-Stanković; 4-Petrović; 5-Janković; 6-Stanojlović; 7-Petrović; 8-Filić; 9-Jović; 10-Nikolić; 11-Maksimović.

Sloga: 1-Đorđević; 2-Davidović; 4-Kuzmanović A; 5-Kostadinović; 7-Dević; 8-Jordanovski; 9-Živković; 11-Kuzmanović L; 13-NikoliĆ, 15-Stojanović; 18-Ivković.

U sledećem kolu ekipa Sloge je slobodna, dok Mladi Radnik gostuje ekipi Radnika iz Smederevske Palanke.