Baraž meč između Tamnave i Brezovice završen bez golova!

1/4 Opštinske lige UB (baraž)
Tamnava — Brezovica –> 0:0

Na stadionu u Sovljaku odigrana je prva utakmica 1/4 finala baraža Opštinske fudbalske lige Ub između Tamnave i Brezovice, četvrtoplasirane ekipe iz grupe Istok i prvoplasirane iz grupe Zapad. Po prognozama Brezovica je bila favorit, ali danas je u Sovljaku udarila na čvrstu i organizovanu ekipu Tamnave, koja je još jednom dokazala da je uvek spremna da se nadigrava sa najjačim protivnicima.

Brezovica je bolje otvorila meč i stvorila nekoliko prilika u prvih 15 minuta igre, ekipa Tamnave polako je ulazila u ritam, vratila ravnotežu na terenu a pred kraj poluvremena preuzela je i inicijativu, ali baš u tom periodu Brezovica je preko Miloša Srećković koji je izbio sam pred golmana Mirkovića imala svoju najizgledniju šansu na utakmici. Tamnava je imala tri slobodna udarca iz kojih je zapretila, a najbolju priliku posle prekida imao je Dragan Marković, ali njegov šut glavom je zaustavio golman Predrag Vučetić, koji je bio na mestu.

Drugo poluvreme nastavljeno je u istom ritmu, blaga inicijativa Tamnave, kojoj su danas u završnici nedostajali odsutni Živanović i Marko Marković, stvoreno je nekoliko ozbiljnih prilika od kojih je svakako najbolju imao Viktor Teodosić kada se našao oči u oči sa golmanom gostiju, a potom i Matić iskosa sa leve strane šutirao preko gola. Brezovica je u drugom delu imala jedan odličan šut koji je majstorski zaustavio golman Savković.
Ovaj rezultat nam obećava dobar fudbal u revanšu sledeće nedelje u Brezovici (11 časova), gde gostima odgovara svaki nerešen rezultat sa postignutim golom.

Sudijska trojka na čelu sa Milutinom Ostojićem bila je odlična, u fer igri, žute kartone dobili su Miličić Miroslav iz Brezovice i Milan Marković iz Tamnave, koji će pauzirati naredni meč. Vreme za igru bilo je teško, sudija je u svakom poluvremenu pravio petominutnu pauzu za osveženje, teren odličan, mnogobrojna publika odlična i zadovoljna prikazanom igrom. Ukupna atmosfera prava sportska, po ponašanju publike i igrača moglo bi se učiniti i da je prijateljska. Nije bilo grubih startova, svađe, vređanja i svega onog što možemo videti na našim terenima, samo je u par navrata trener gostiju uputio par nepristojnim reči igračima domaćih. Jedino ostaje žal za golovima a moglo ih je biti.

FK Tamnava

Igrač utakmice je kompletna ekipa Tamnave i trener domaćih koji je odlično spremio taktiku za današnji meč i pripremio ekipu u kojoj nije bilo lošeg pojedinca tako da u Tamnavi ne možemo izdvojiti nikog od 13 igrača koji su bili na terenu:
Mirković (Savković), Ćesarević, N. Teodosić, V. Marković, M. Teodosić, Krsmanović, Antonić, D. Marković, Z. Matić, V. Teodosić, M. Marković (Filipović),
trener domaćih imao je na klupi još:
Dragišu Marković, S. Matić, Simića, L. Matić, D. Teodosić i 3 igrača koja su ostala van protokola, što nam govori o duhu u ekip i želji za dokazivanjem, sa još 3 igrača koji su danas bili opravdano odsutni, ukupno 24 njih je u konkurenciji za prvi tim.
Brezovica je igrala u sastavu:
Vučetić, Dušan Kuzmanović, Miličić, J. Ašković, Pavlović, Dragoljub Kuzmanović (Maksimović), S. Srećković, Simanić, Gajičić, V. Ašković, M. Srećković
trener gostiju na klupi je imao još: Adamovića i Rakića.

P. S. Golmani su menjani iz poštovanja jer su obojica odlični i pre utakmice je bio dogovor da jedan brani prvo a drugi drugo poluvreme. I obojica su potvrdili kvalitet, bili su odlični i juče.

TEKST I FOTO: FK Tamnava