Nastavak serije plavo-bele čete!

Opštinska liga grada Šapca – grupa Pocerina
Galeb – Metlić –> 3 – 1 (2-1)
Teren u Cerovcu, gledalaca 50
Sudije: Stanimirović, Stepanović i Babić
Strelci: M.Ilić 2 gola, S. Ilić (G), Nešković (M)
Žuti kartoni: Milutinović, D. Gavrilović (G), Popović, Vulović (M)

Galeb: N.Pjevalica, Pajić(Z. Gavrilović), Kovačević, Milutinović(B. Pjevalica), Maksimović, Dobrić, Simić(Rafailović), Bogdanović(Timotić), S. Ilić(D. Gavrilović), M. Ilić, Vasić.

Metlić: D. Živković, Ranković(N. Ilić), M. Živković, Vulović, N. Popović, Stefanović(Stojanović), Nešković, Đ. Ilić, Z. Popović, Gluvić, Makević.

Galeb je i drugi put ovog proleća savladao istu ekipu, sa obzirom da je pre dva meseca igran meč istih protivnika, zaostao od prošle godine. I ponovo je bilo neizvesno, mada prvi utisak i pogled na rezultat to ne govori. Domaći su bolje ušli u meč, prvih 20 minuta činilo se da će mreža gostiju ubrzo da se zatrese a onda brzonogi Nešković, ponajbolji igrač svog tima dovodi gostujuću ekipu do prednosti, posle šuta praktično iz mrtvog ugla, golman domaćih je ovde morao i mogao bolje da interveniše.

Nakon gola, ista priča na terenu, domaći pokušavaju ali jalovo, dok ekipa iz Metlića preko Popovića u dva navrata propušta priliku da nokautira domaće. I onda kako to u fudbalu obično bude stigla ih je kazna, odlična akcija Galeba, krenula je po levoj strani od prekaljenog Kovačevića, mladog Ilića, pa preko Milutinovića da bi sam finiš akcije u mrežu rutinski sproveo najbolji strelac u istoriji Galeba, Mitar Ilić. Sada je 1-1 i oba takmaca su bacili karte na sto, igra se za akciju više, za šansu više, i jedni i drugi žele 3 boda i to se vidi na terenu.

Do prednosti dolaze domaći u 35. minutu meča, dugu loptu Bogdanovića, odbrana Metlića nespretno postavlja na nogu mladom Iliću, što on vešto koristi i upisuje se u kolonu strelaca, odmah uz svog starijeg prezimenjaka. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat prvog dela, iako su, mora se i to reći, gosti mogli i do izjednačenja, ali nisu uspeli da realizuju svoju šansu.

Drugi deo je doneo očekivano, Metlić je otvorio svoju igru i napade usmerio silovito, kako bi došao do izjednačenja, Galeb se brani, sve od 45-70 minuta meča gosti su imali 4 više nego izgledne šanse, prečka je bila saveznik Galeba u jednom navratu ali su i gosti imali svoju dozu sreće jer su domaći mogli to da kazne. Galeb je osvežio svoje redove, ulazi čak 5 rezervista i oni unose određenu dozu svežine i spuštaju tenziju meča na nivo koji odgovara timu koji ima rezultatsku prednost.

U 75. minutu meča, Kovačević je oboren u 16-ercu gostiju, šansa je to za Galeb da iz penala dođe do kapitalnih 3-1 i reši pitanje pobednika. Iskusni Bogdanović ne uspeva u tome, ovaj put je prečka saveznik gostiju. Mogla je ta prečka da znači i preokret jer su domaći tako zaigrali rulet sreće, a gosti su to umalo kaznili preko Neškovića, ipak golman domaćih se ovaj put iskupio za grešku iz prvog dela.

U samom finišu meča, rešava se i pitanje definitivnog pobednika, kapiten na ovom meču Mitar Ilić, kao u dispiplini slalom nanizao je 4 protivnička odbrambena igrača i „bocnuo“ loptu preko golmana Metlića, za svoj drugi a Galebov treći pogodak u metu na današnjem meču. Treneri uvek kažu, teško je savladati istog protivnika dva puta. Ni danas ekipi Galeba nije bilo lako, ali je bilo zasluženo.

TEKST I FOTO: FK Galeb