Fudbaleri Sloge iz Lozne su došli do 3 boda na teškom gostovanju!

Mačkovac – Sloga (L) 0:3 (0:2)

Igralište u Počekovini gledalaca: 50

Sudija: Jovanović (Bačina)

Strelci: L.Rakovac u 1, Mš.Kovačević u 26 i Ni.Petrovič u 71 minutu

Mačkovac: Spasojević, Petrović, Pantelić, Kezunović, Veljković, DŽopalić, Šoškić, Sarić, Milić, Bacić,
Radosavljević

Sloga (L): Savić, Ne.Petrović, D.Nedeljković, Ni.Petrović, L.Rakovac, Mladenović, Ma.Kovačević,
Mš.Kovačević (od 60 A.Vasiljević), R.Rakovac (od 58 N.Nedeljković), Misirlić (od 55 D.Vasiljević)

U okviru 31. kola prve Rasinske okružne lige fudbaleri Sloge iz Lozne sun a neutralnom terenu u Počekovini pobedili domaći Mačkovac rezultatom 3:0.

Već u prvom minutu odličan napad gostujuće ekipe.Posle odličnog duplog pasa sa Milojevićem lopta dolazi do raspoloženog Nikole Petrovića koji odlično na drugoj strani pronalazi Luku Rakovca. Ovaj vara svog čuvara i šutira neodbranjivo za vodjstvo i radost gostujućih igrača i malobrojnih navijača. Domaći su zapretili u 10 minutu kada je Sarić uposlio Radosavljevića koji je izašao sam pred golmana Savića ali je njegov udarac završio visoko preko prečke. Svoj šut je u 12 minutu isprobao mladjani Milojević sa oko 20 metara čija lopta je fijuknula tik iznad prečke već savladanog Spasojevića. Odlična akcija je vidjena u 16 minutu kada Rajko Rakovac lucidno proigrava Marka Kovačevića koji izlazi 1 na 1 sa golmanom ali njegov šut je bio zamalo neprecizan. U 26 minutu jedna od najlepših akcija koju je započeo Milojević, loptu je prosledio do Nikole Petrovića, a ovaj centirira u srce šesnaesterca. Izvanredan centaršut i još bolji prijem Miloša Kovačevića koji loptu plasira pored nemoćnog golmana za velikih 0:2. Još jedna prilika je vidjena u prvom poluvremenu. U 32 minutu korner sa desne strane je izveo Nikola Petrović , lopta pada u peterac gde Dejan Nedeljković ne uspeva da je ugura u gol. Stekao se utisak da ga je iznenadila loša reakcija domaće odbrane.

U drugom poluvremenu se igralo uglavnom na polovini gostiju, ali domaći nisu uspevali da probiju čvrst bedem koji sun a oko 30 metara od gola postavili gosti. Šansu su tražili iz prekida ali je i tu dominirala odbrana gostiju na čelu sa odličnim golmanom Savićem. U jeku napada domaćih sevnula je kontra u 71 minutu. Loptu je odlično izneo Mladenović koji kao na tacni upošljava danas ponajboljeg Nikolu Petrovića, a ovaj u maniru iskusnih strelaca pogadja za konačnih 0:3. Do kraja utakmice nije bilo uzbudjenja.

Više nego zaslužena pobeda fudbalera iz Lozne koji nose vredna tri boda u trci za očuvanje statusa.
Overu ova tgri boda Sloga ima već u nedelju kada na stadion kraj Morave dolazi ekipa Kupci iz istoimenog mesta.

TEKST I FOTO: R. Milovanović