Fudbaleri Sloge iz Lozne u svemu nadvisili goste iz Kupaca!

Sloga (L) – Kupci 3:1 (1:1)
Stadion Kraj Morave u Lozni gledalaca 50
Sudija Bajkić Nenad (Bačina)
Strelci: L.Rakovac u 41 i 67, Ma.Kovačević u 83 m. za Slogu, a Bogićević u 27 za Kupce.
Sloga (L): Savić, Ne.Petrović, D.Nedeljković, Milošević, Ni.Petrović, Milojević, Ma.Kovačević, L.Rakovac (od
80 Kostović), Mš.Kovačević, R.Rakovac (od 46 Jovanović), Misirlić

Kupci: Miletić, Vidojević, Živadinović, Obradović, Tufegdžić, Todorović (od 65 Ivanović), Dimitrijević, Kojić,
Lazarević, Bogićević, Pavlović

U dobroj fudbalskoj predstavi fudbaleri Sloge su nastavili pobedonosni niz. Ovoga puta je savladana vrlo dobra ekipa Kupaca iz istoimenog mesta.

Da važnost bodova može da sputa fudbalere Sloge videlo se od starta utakmice. Moglo se videti da je ekipa Kupaca vrlo iskusna, da zna za šta je došla u Loznu a to je povoljan rezultat. Postavili su čvrst bedem ispred svog gola tako da igrači Sloge nisu nalazili načina da ga probiju. Prvu šansu na utakmici već u 4.minutu propušta danas najbolji akter susreta Luka Rakovac. Iz izgledne šanse koju mu je pripremio preciznim dodavanjem Nikola Petrović, šutira tik pored gola. U 10.minutu odličan prodor Milojevića koji kao na tacni pronalazi Rajka Rakovca koji šutira preko gola. I onda kako to obično biva u 27.minutu prvi prelazak gostiju na polovinu protivnika i pogodak za vodjstvo. Naime nizom grešaka u dodavanju fudbalera Sloge dovela su do toga da naprave prekršaj na nekih 20 metara od gola. Loptu je namestio Bogićević I tako precizno pogodio da ni tako dobar golman kakav je Savić nije mogao ništa. Velika radost gostujućih fudbalera kao da su njima bodovi neophodni. Sputani važnošću bodova I primljenim golom domaći igrači nikako nisu mogli da se povežu. Dosta su grešili u dodavanjima. Medjutim iz takve igre u 42.minutu na jedan dobar centaršut Nikole Petrovića u kaznenom prostu gostiju najbolje reaguje Luka Rakovac i glavom postiže pogodak za izjednačenje I veliko olakšanje. Do odlaska na odmor nije vise bilo uzbudjenja.

Drugo poluvreme počinje napadima domaćih fudbalera, medjutim gosti su se opredelili za odbranu, tako da igrači Sloge nisu pronalazili način da dodju do gola. Sve se tako igralo izmedju šesnaesteraca do 67.minuta. Jedan lep prodor Milojevića po levoj strani koji još lepše centrira na drugu stativu gde se najbolje snalazi danas raspoloženi Luka Rakovac i postiže pogodak za neopisivo slavlje igrača i navijača Sloge. Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim. Fudbalerima Sloge kao da su spali okovi sa nogu su počeli da vezu po terenu, a na dubalerima Kupaca se video nedostatak kondicije. Najlepšti momenat utakmice vidjen je u 83.minutu kada su braća Kovačević kao vihor prošli po levoj strani. Razmnenili su dupli pas, a Marko je manirom iskusnog strelca uleteo u kazneni prostor i plasirao loptu pored nemoćnog golmana. Tog momenta je došlo do velikog olakšanja kod navijača domaće Sloge. Do kraja utakmice nije bilo šansi.

Velika pobeda fudbalera Sloge koji su prevazišli sebe I doneli svom klubu nova tri boda u borbi za opstanak.
Narednu utakmicu fudbaleri Sloge igraju u G.Stepošu protiv istoimene ekipe.

TEKST: R. Milovanović