Nakon deset utakmica bez poraza Žak uzeo „sklap“ ekipi Ratkova!

U 25. kolu okružne lige Sombor ekipa Radničkog iz Ratkova na svom terenu ugostila je Žak. Obe ekipe se nalaze u samom vrhu tabele, Radnički je 2. na sa 54 boda, dok je Žak odmah iza njih sa 5 boda zaostatka. Lider na tabeli ekipa Bratstva iz Prigrevice i dalje je sa maksimalnim učinkom posle 24 kola sa maksimalnih 72 bodova.

Od samog starta meča igralo se otvoreno kako na jednoj tako i na drugoj strani, ekipe se nisu štedele, igrači oba tima su igrali maksimalno oprezno, bez nekog prevelikog rizika.

Igrao se 7. minut kada je ekipa Žaka povela, strelac je bio Paunović Miroslav. Rani gol je po mnogome promenio tok samog meča, gostujući igrači su posle gola igrali dosta smirenije i bez žurbe ka golu domaćina.

Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, domaći su uspeli da zatresu mrežu gostiju ali je dosuđen ofsajd, pa je rezultat posle prvih 45 minuta bio 0 – 1.

Drugo poluvreme proteklo je pretežno u inicijativi domaćeg sastavi, gosti su se opredelili za nešto defanzivniju igru i svoje šanse su tražili iz kontra napada. Najbolju priliku za domaći sastav imao je Crnjanski kada je okvir gola bio saveznik gostiju i lopta nije ušla u mrežu.

Imali su igrači Radničkog još nekoliko šansi do kraja meča ali jednostavno sreća danas nije bila saveznik momaka iz Ratkova i na kraju rezultat je ostao 0 – 1.

Posle ovog meča razlika između ove dve ekipe je svega 2 boda i do kraja prvenstva nas očekuje jako zanimljiva borba između ove dve ekipe za 2. i 3. mesto na tabeli, a tu je blizu i ekipa Rusina koja zauzima četvrto mesto sa 46 bodova.

Današnji meč obeležila je i odlična poseta na stadionu u Ratkovu i velika podrška popularnih „Vojvoda“ za domaći tim.

TEKST I FOTO: FK Radnički