Sloga pobedom nad ekipom Jugovići ulazi u borbu za prvo mesto!

U 13. kolu opštinske lige Merošina ekipa Sloge iz Jovanovca ugostila je ekipu Jugovići iz mesta Jug Bogdanovac. Domaćin ovog susreta pre ovog meča nalazio se na 4. mestu sa 20 bodova, dok su gosti delili prvo mesto sa još 2 ekipe sa po 24 boda.

FK „Sloga 1980“ Jovanovac – FK „Jugovići 1976“ Jug Bogdanovac 1:0 (0:0)

Odlična igra od samog početka, čvrsta i borbena utakmica na oba dve strane, imali su domaći inicijativu i za čime mogu da žale nakon velikog broja propuštenih šansi u prvom poluvremenu.

Drugo poluvreme kreću obe ekipe agresivnije u napad, nešto bolje prilike imali su domaći fudableri koji su i pored niza prilika pred golom gostiju i dalje bili bez gola.

Igrao se 57. minut kada je Stojković (Jugovići) nesportski startovao nad Bankovićem (Sloga) i nakon verbalnog sukoba obojica bivaju isključeni. Sa po desetoricom na terenu na maestralnu asistenciju Stojiljkovića dolazi domaća ekipa do zasluženog vođstva čiji je realizator bio odlični Milenković!

Posle datog gola ekipa Sloge je spustila „gas“, oslonila se na odbranu svog gola i lakšim tempom htela da privede utakmicu kraju. Bilo je još par prilika iz kojih su mogli da potvrde pobedu i da dupliraju prednost ali nije bilo završnice napadača.

Ovim putem bi protivniku čestitali na fer i korektnoj igri i poželeli sreću u daljem toku takmičenja.
Hvala svim igračima na fantastičnoj utakmici koja je po rečima mnogih bila iz ranga iznad nas, hvala publici koja je bila naš dvanaesti igrač s’ obzirom da je utakmicu pratilo blizu 250 gledaoca.
Sledeće kolo gostujemo ekipi FK „Balajnac 2020“ a do tada sportski pozdrav.

TEKST I FOTO: A. Stanković