Tamnava nastavila sa odličnom igrom i upisala petu vezanu pobedu!

Opštinska liga Ub, grupa Istok
TAMNAVA – MURGAŠ 2012 4:0 (2:0)

Lep dan za fudbal, odličan teren i mnogobrojna publika dočekali su danas u Sovljaku igrače domaće Tamnave i Murgaša 2012.
Gostujuća ekipa nastupila je sa deset igrača, domaći trener nije mogao računati na Antonića zbog kartona i povređene Marka Marković i Nemanju Ćesarević.

Oslabljena ekipa Murgaša pružila je odličan otpor domaćoj ekipi Tamnave, uglavnom je bila u podređenoj ulozi i branila se veći deo utakmice, dok je ekipa Tamnave ređala šanse kako u prvom tako i u drugom poluvremenu. Viđena su četiri gola po dva u svakom poluvremenu, i jedan poništen gol zbog ofsajda.

Po dva gola dali su Slobodan Živanović i Viktor Teodosić. Odličnu utakmicu odigrao je Dragiša Marković koji je zajedno sa V. Teodosićem bio za nijansu bolji od ostalih u odličnoj ekipi Tamnave. Sudija Jovančić uspešno je kontrolisao utakmicu, pokazao je jedan žuti karton igraču domaćih Vladi Marković.

U sledećem, poslednjem kolu u nedelju 15. maja Tamnava gostuje u Ubu neugodnoj ekipi Trnjaka, dok ekipa Murgaša u komšijskom derbiju dočekuje ekipu Sloge iz Vrhovina. Ekipa Tamnave je ranije obezbedila baraž za Međuopštinsku ligu i čeka rezultat poslednjeg kola između Kolubare iz Lisog Polja i Stublenice, da vidi da li će u njega ići sa trećeg ili četvrtog mesta.

Goran Teodosić trener sa vizijom

Goran Teodosić iz igračkih dana, Železničar Lajkovac, u donjem redu prvi desno

FK Tamnava je već u svojoj drugoj sezoni postala ekipa za respekt i da nije bilo pehova sa koronom, povredama i nekih sudijskih grešaka u prvom delu sezone sada bi se borila za prvo mesto u grupi „Istok“ Opštinske lige Ub. Više faktora je zaslužno što je to tako: agilna uprava, par pojačanja, sazrevanje igrača koji su u prethodnoj sezoni započeli igračku karijeru, ipak kao glavni tvorac preporoda FK Tamnave viđen je, Goran Teodosić Zuk, trener, učitelj, drug… Čovek koji veruje u ekipu i koji je tu veru i pobednički duh preneo na svoje momke.

Pred kraj igračke karijere, FK Sovljak, G. Teodosić čuči prvi levo.

Goran je rođen 1970. u Sovljaku, iza njega je bogata igračka i trenerska karijera započeta u mlađim selekcijama ubskog Jedinstva, odakle je prešao u omladinski tim FK Krušik sa kojim je izborio ulazak u prvu ligu omladinaca. Posle dve godine provedene u omladincima, naredne tri je bio standardni prvotimac FK Krušik u tadašnjoj Podrinjskokolubarskoj ligi, odakle prelazi u Železničar iz Lajkovca, člana jedinstvene Srpske lige, potom se posle četiri godine vraća u Jedinstvo u kojem je proveo dve sezone, a igračku karijeru završio je igrajući Okružnu ligu sa FK Sovljak. Kao trener, pre FK Tamnave, uspešno je vodio FK Brezovicu i FK Sovljak u Okružnoj ligi.

TEKST I FOTO: FK Tamnava