Osvajanje republike Trbušnice!

FK „TE Gučevo“ (Trbušnica) – FK „Jelav“ 1:2 (1:1)

Zlata vredni bodovi u borbi za opstanak danas putuju u Jelav!
U utakmici punoj uzbuđenja, igrači Jelava došli su do veoma važne pobede, na teškom gostovanju, protiv direktnog konkurenta, u borbi za opstanak.

U prvih petnaestak minuta nije stvoren veliki broj prilika, videlo se da oba rivala opipavaju puls protivnika. Kako je utakmica odmicala, tako se i tempo igre podizao, ređale su se šanse, na obe strane, da bi domaćin poveo, posle gužve u šesnaestercu, u 33. minutu.

No, to nije omelo gostujuće igrače, već tri minuta kasnije, usledila je filigrantska minijatura tandema Jovanović – Radojčić, u kojoj je prvi asistirao drugom, posle lepe solo akcije, za izjednačenje.

Sa nerešenim rezultatom se otišlo na odmor, a onda, po povratku sa istog, sledi još jedna bravura gostujućeg univerzalca, Nemanje Jovanovića, koji je, u 48. minutu, svojim pogotkom udario hladan tuš domaćoj ekipi, za potpuni rezultatski preokret.

Od tog trenutka, pa do kraja meča, domaći su psihički pali što su gosti iskoristili, stvorili su gotovo dvocifren broj prilika da „dokusure“ rivala, ali, što zahvaljujući domaćem golmanu Vučetiću, što njihovim promašajima, nije bilo promene rezultata.

Ovom pobedom ekipa Jelav preskočila je Slogu i sada se nalazi na 9. mestu na tabeli, dok je Gučevo na 12. mestu sa 20 bodova.

TEKST I FOTO: N. Aleksić