Sloga iz Lozne do vrednog boda u Paraunovcu!

Parunovac – Sloga (L) 0:0
Igralište u Parunovcu gledalaca 50
Sudija Janić Vojin (Kruševac) 7
Žuti karton D.Nedeljković u 77 min.

Parunovac: Brčin 7, Jovanović 6,5, Milošević 6,5, Vukadinović 6,5, Milovanović 7, Stankić 7, Šošić 7,
Rakić 6,5, D.Gligorijević 6, Lazarević 6, N.Gligorijević 6,

Sloga (L): Savić 7,5, D.Nedeljković 7, S.Nedeljković 7, L.Rakovac 6,5, Milojević 6,5, Milosavljević 7
(od 55 N.Nedeljković 7), A.Vasiljević 7, Ma.Kovačević 6,5, R.Rakoivac 6, Mš.Kovačević 6,5,
Misirlić 6,5

IGRAČ UTAKMICE: Savić Nikola Sloga(L)

U prosečnoj fudbalskoj predstavi dva ravnopravna protivnika realna podela bodova. Da bude tako pobrinuo se jedan od najboljih golmana u ligi, a i sire, Nikola Savić koji je sa tri-četiri čudesne intervencije sačuvao svoju mrežu.

U prvom poluvremenu se igralo rastrzano izmedju dva šesnaesterca bez neke iole ozbiljnije situacije pred golovima obeju ekipa. Prvu kakvu takvu pretnju po protivnički gol upućuju fudbaleri Sloge prezimenjaci Luka i Rajko Rakovac. Naime u 25 minutu lepa akcija lopta dolazi do Rajka koji je prosledjuje ka Luki, a ovaj šutira jako, ali neprecizno tako da je šansa otišla u nepovrat. Prvu priliku za domaći sastav je u 33 minutu imao Šošić koji je odlično ciljao, ali je Savić bravuroznom intervencijom izbacio loptu u korner.

Drugo poluvreme je proteklo u nešto vise situacija koje su mogle da dovedu do promene rezultata. Najpre je u 60. minutu gostujući sastav imao sreću pošto je posle greške odbrane lopta došla do Milovanovića koji iz neposredne blizine šutira pored gola. Izgleda da je i njega iznenadila loša reakcija odbrane gostiju. I onda u 65. minutu najlepši momenat na utakmici. Naime najstariji igrač domaće ekipe Vukadinović je raspalio po lopti iskosa sa desne strane. Lopta je kao tane išla pod prečku, ali se Savić izvio koliko je dug i istu poslao u korner. Aplauzi korektne publike u Parunovcu i za dobar udarac i za još lepšu odbrfanu. Verovatno zadovoljni bodom, sa strahom da se ne primi gol gosti posed lopte prepuštaju domaćinu koji stvara dve izgledne prilike. U 68. minutu posle još jedne smušene intervencije veznog reda gostiju lopta dolazi do Šošića koji izlazi sam na golmana Savića. Medjutim izvanrednim postavljanjem golman gostiju izlazi i ovoga puta kao pobednik. U 75. minutu još jednom je šut oprobao Milovanović medjutim rampu ispred svog gola je spustio izvanredni Nikola Savić, koji još jednom pokazuje svoje kvalitete i brani odličan šut. I onda kada su se domaći fudbaleri izgleda ispucali iznenada se za jednu loptu izboriuo Nenad Nedelojković, uputio dobar šut medjutim i golman na golu Parunovca se nije dao iznenaditi.

Kada se sve sabere i oduzme reklo bi se da sladji deo koača putuje u Loznu jer je golman Savić sa tri-četiri izvanredne odbrane spasao sigurne pogodke. Napominjem da je prvu utakmicu od početka do kraja odigrao najmladji prvotimac Sloge Aleksandar Vasiljević i mogu reći da je ostavio sasvim solidan utisak. U 55. minutu u jednoj akciji nezgodno je stao Milosavljević i ispostavilo se da je doživeo ozbiljniju povredu.

U sledećem kolu fudbaleri Sloge su domaćini dobroj ekipi Trudbenika iz Stalaća i imaće priliku da overe bod osvojen u Parunovcu.

Tekst: Milovanović Radovan