OL Aleksinac: Коrmanci u derbiju pobedili Rudničane, Krušijani ih u stopu prate, Gornjoljubešani sigurni u komšijskom derbiju!

Nakon pauze zbog prvomajskih praznika nastavila se Opštinska liga u Aleksincu utakmicama redovnog 16. kola. Nije bilo iznenađenja. Vodeća petorka zabeležila je sigurne pobede protiv svojih rivala.
Subotnji program otvorila je utakmica u Dobrujevcu između domaće Sloge i uvek neugodnih Rataraca iz Gornje Peščanice. U duelu mladih ekipa nije bilo pobednika. Gosti su svoju prvu priliku u osmom minutu pretvorili u vođstvo. Strelac je bio Ilija Todorović. Najbolji strelac gostiju Aleksandar Stanković početkom drugog poluvremena udvostručuje prednost. Domaćin od tada igra angažovanije, stvara veliki broj prilika, te pogotcima Ivana Ivanovića u 68. i Nemanje Tasića u 86. minutu dolaze do poravnanja. Nemanja Tasić je na kraju ispao tragičar svoje ekipe jer nije iskoristio kazneni udarac minut pre kraja utakmice.
Nedeljno sparno pre podne otvorio je derbi u Kormanu, pred oko pedesetak gledalaca. Domaćin je od starta atakovao na gol Rudničana ali je sve promašaje kaznio njihov dojučerašnji napadač Aleksandar Kostadinović u 16. minutu evrogolom sa nekih dvadesetak metara, za šokantno vođstvo gostiju. Golman Veljković je paradom samo ulepšao pogodak. Domaćin nastavlja sa istom igrom, i dalje stvaraju veliki broj prilika ali se gosti umešno brane. U razmaku od tri minuta golman gostiju pravi početničke greške što igrači Sloge rutinski koriste za veliki preokret. Aleksa Đorđević je u 42. minutu izjednačio iz slobodnog udarca, da bi minut pre kraja prvog poluvremena Lazar Babić Nikolićev let u prazno i poklon loptu smestio u praznu mrežu za veliki preoket. Drugo poluvreme ista meta isto odstojanje. Velika sparina i loš teren još više su uticali na igrače oba tima. Tempo utakmice je opao, igralo se na sredini terena bez konkretne završnice. U 76. minutu Babić je izašao sam ispred Nikolića te mu nije bilo teško da udvostruči prednost svoje ekipe. Rudari su na četiri minuta pre kraja uneli neizvesnost preko svog najboljeg igrača i strelca Ostoje Lazića. Isti igrač je mogao da izraste u junaka derbija, ali je njegov šut u poslednjem minutu utakmice iz slobodnog udarca završio na stativi Veljkovićevog gola.

U Gredetinu, u istom terminu Napredak iz Krušja je dočekao Polet iz Vitoševca. Bez mnogo zamora, sa bezbroj propuštenih prilika sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu. Pogotcima kapitena Konstantina Jevremovića u 23. minutu iz kaznenog udarca i Nenada Mihajlovića u 38. minutu izvojevana je rutinska pobeda.
Ekipa Jedinstva je na svom terenu u Bobovištu dočekala komšije iz Rutevca. Gosti su došli nekompletni i izdržali 48. minuta. Tada se povredio jedan njihov fudbaler, ostali su sa šest igrača na terenu, tako da sudiji Jovanu Miloševiću nije preostalo ništa drugo nego da označi kraj utakmice. U trenutku prekida domaćin je imao ubedljivu prednost. Trostruki strelac bio je Nikola Radojković, pogodak manje postigao je Jovan Dragićević.
U Mozgovu su gostovali igrači Škriljca iz Subotinca. Domaćin je pružio dostojan otpor kvalitetnijem rivalu. Na kraju sigurna pobeda Subotinčana. Pogotke su postigli Aleksa Stojanovski, Andrija Stevanović i Aleksandar Stevanović. Počasni pogodak za domaćine postigao je kapiten i veteran Aleksandar Todorović.

U poslednjoj utakmici odigran je buran komšijski derbi u Trnjanu. Sigurnom igrom tokom cele utakmice Gornjoljubešani su nastavili pobednički niz ovog proleća. Bolji od ostalih bio je dvostruki strelac Nikola Živković u 60. i 76. minutu. Po jednom su bili precizni Dalibor Anđelinković i kapiten Nikola Milojević. Počasni pogodak za domaćina postigao je Nikola Jović u 66. minutu.

Kompletni rezultati 16.kola OFL Aleksinac
Borac – Crvena Zvezda 1:4
Jedinstvo – Rutevac 5:0
Sloga – Rudar 2016 3:2
Tempo – Škriljac 1:3
OFK Sloga – Ratar 2:2
Napredak 2012 – Polet 2:0

Naredne nedelje očekuje nas komšijski derbi u Gornjoj Peščanici. Lider prvenstva gostuje u Vitoševcu. Derbi kola igra se na Aleksinačkom Rudniku gde dolazi Jedinstvo iz Bobovišta. Subotinčani gostuju u Rutevcu, Mozgovci u Trnjanu, dok Gornjoljubešani dočekuju Dobrujevčane.

TEKST I FOTO: M. Milojević