OL Aleksinac: Posle 17. kola „ista meta, isto odstojanje“!

Opštinska liga u Aleksincu polako ulazi u finiš prvenstva. Ostala su još tri kola do kraja a na tabeli se ništa nije promenilo. Sva je prilika da ćemo u poslednjem kolu dobiti prvaka i novog učesnika Nišavske okružne lige. Ni u ovom kolu nije bilo iznenađenja, ali krenimo redom.
U subotnjem terminu odigrana je jedna utakmica. U Vitoševcu je gostovala uvek neugodna ekipa Škriljca iz Bradarca. Nakon nezanimljivog prvog poluvremena, videli smo odličnu fudbalsku predstavu u drugom. Domaćin je poveo u 48. minutu preko Jovana Čekrlića. Gosti u samo tri munuta preokreću rezultat preko svog najboljeg strelca Alekse Stojanovskog u 57. i 60. minutu. Bod domaćinima donosi rezervista Predrag Živković u 70. minutu.
Nedeljno pre podne donelo nam je nekoliko zanimljivih duela. Komšijski derbi u Gornjem Ljubešu obilovao je dobrim fudbalom, neiskorišćenim šansama, velikim preokretom i zasluženom pobedom gostiju. Domaći su krenuli ofanzivno od prvog minuta želeći skalp trenutnog lidera prvenstva. Prvo poluvreme rešili su u svoju korist, pogotkom Dalibora Anđelinkovića u 35. minutu. Kormanci su zaigrali angažovanije u nastavku i već u 49. minutu preko Lazara Babića izjednačuju rezultat. Polovinom drugog poluvremena potpuni preokret donosi njihov najbolji strelac brzonogi Dragan Stanimirović. Dva minuta pre kraja svojim drugim pogotkom Lazar Babić stavlja tačku na dobru fudbalsku predstavu i ostanak svoje ekipe na prvom mestu.

Prvi pratilac ekipa Napretka iz Krušja gostovala je uvek neugodnoj ekipi Borca iz Trnjana, i u prvih deset minuta furioznom igrom imala dva gola prednosti, pogotcima Mihajla Cvetkovića i Miloša Đoševa. Domaćin je uspeo do kraja prvog da smanji preko Miloša Zlatanovića. Crveni karton omalenog Đoševa poremetio je ritam igre gostiju što domaćin uspeva da kazni iz kaznenog udarca. Siguran sa bele tačke bio je Miloš Zlatanović. Kvalitet je na kraju presudio te se gosti brzo konsoliduju i iako sa igračem manje preko kapitena Konstantina Jevremovića i Mihajla Cvetkovića vraćaju dva gola prednosti.

Ekipa Rudara je imala lak zadatak protiv poslednjeplasiranog Rutevca. Desetkovani gosti imali su snage samo za prvi deo igre. U nastavku brojčano jači domaćini nisu imali milosti i tako došli do ubedljive pobede. Najbolji pojedinac susreta bio je Ostoja Lazić strelac četiri pogotka. Dva pogotka postigao je Aleksandar Dimitrijević.
Istovetan rezultat viđen je i u Gornjoj Peščanici. Samo što su na ovom susretu slavili gosti iz Bobovišta i tako zadržali teoretske šanse da mogu do naslova prvaka. Domaćin je pružio solidan otpor ali nisu uspeli makar do počasnog pogotka. Trostruki strelac u pobedi gostiju bio je jesenje pojačanje Nikola Radojković. Po jednom su se u listu strelaca upisali Veljko Zorkić, Miljan Radojković i Lazar Živković.
U poslednjoj utakmici kola odigrana je zanimljiva utakmica u Dobrujevcu. Domaća Sloga je u poslednjih pet susreta ubeležila četiri nerešena rezultata, dok su Mozgovci upisali prvi bod ovog proleća. Nikola Đorđević je doneo svojoj ekipi u desetom minutu vođstvo. U drugom poluvremenu sve je bilo odlučeno za nepunih pet minuta. Prvo je Ivan Lazić u 70. minutu duplirao prednost domaćih. Minut kasnije je Aleksa Milutinović najpre smanjio a tri minuta posle toga iz kaznenog udarca Dušan Petrović poravnao rezultat, za najpravedniju podelu bodova.
Kompletni rezultati 19.kola OFL Aleksinac
Borac – Napredak 2012 2:4
Crvena Zvezda – Sloga 1:3
Ratar – Jedinstvo 0:6
Rudar 2016 – Rutevac 6:0
Polet – Škriljac 2:2
OFK Sloga – Tempo 2:2

Naredne nedelje očekuje nas komšijski derbi u Kormanu, gde gostuje ekipa Borca. Krušijani dočekuju mlađane Dobrujevčane. Derbi kola igra se u Bobovištu gde gostuju Gornjoljubešani, u Subotincu ekipi Škriljca gostuje ekipa Ratara, Rutevčani igraju sa Poletom iz Vitoševca, dok Rudari u jedinoj subotnjoj utakmici gostuju Tempu u Mozgovu.

TEKST I FOTO: M. Milojević