Revija golova i odlična igra na obe strane, na kraju Sefkerinci slavili!

FK Tempo Sefkerin – FK Voja Gačić 3:2(2:2)

Odavno se ovako zanimljiva i uzbudljiva utakmica nije odigrala u Sefkerinu. Tempo je pobedio potpuno zasluženo ali i da nije gosti bi zasluženo odneli bod u Pančevo. Ekipa Voje Gačić je igrala borbeno i pokazala se u odličnom svetlu. Da su sa takvim žarom i borbenošću igrali sve utakmice ovog proleća bili bi u vrhu tabele.
Počela je utakmica sa blagim pritiskom domaćih ali u nekoliko navrata napadači Tempa se nisu dobro snašli pred golom Voje Gačić.

U 14. minutu igrač gostiju Maksimović dobrim prodorom i odličnim šutem u levi gornji ugao golmana Šiđanina pogađa za 0:1. Igrači Tempa su vrlo brzo odgovorili i izjednačili rezultat. Bursać je Šutirao sa ivice šesnaesterca lopta je na putu do gola zakačila Mladenovića i promenila smer prevarivši danas odličnog golmana gostiju Živanovića. Do potpunog preokreta Tempo dolazi u 31. minutu kada Jakovljević solo prodorom izbacuje odbranu gostiju i iskosa pogađa kontra rašlje gola Voje Gačić.

U 41. minutu prilikom ispucavanja iz svog šesnaesterca igrača Tempa lopta udara u ruku i sudija je pokazao na belu tačku. Siguran je bio Marko Mladenović i poravnao na 2:2. To je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Malobrojni navijači su očekivali vatromet golova i u drgom delu igre ali od toga nije bilo ništa. Tempo je stihijski napadao a gosti su svaku priliku koristili da obstruiraju igru valjanjem po terenu i za najmanji kontakt jer je bod danas odgovarao nekom trećem. I da sve ne bude baš kao u bajci za tog trećeg pobrinuo se Zvonko Jakovljević u 5. minutu nadoknade vremena. Na jednu dubinsku loptu najbrže je istrčao prihvatio je ušao u šesnaesterac i savladao golmana gostiju za konačnih i zasluženih 3:2 za Tempo.

Sastav Tempa: Šiđanin, Stanisavljević, Janković, Mladenović, Arsić(od 94.minuta Todorovski), Bursać(od 46.minuta Simeon), Radomirović, Gračanin, Jakovljević, Marković, Cvetković.

Sastav Voja Gačić: Zivanovic,Obradovic,Maksimovic(od 75.minuta Madzevski),Mladenovic ,Kastratovic ,Janackovic ,Babic ,Dalipi(od 60.minuta Nikolic), Calic ,Djurkovic ,Avramovic.

TEKST I FOTO: FK Tempo