Finale kupa opštine Aleksinac: Aleksinčani podigli pehar!

Nadmetanje klubova za pehar u Kup takmičenju ovog četvrtka dobilo je pobednika. U ‘’večitom derbiju’’ na gradskom stadionu u Aleksincu pred blizu hiljadu gledalaca snage su odmerili fudbaleri domaćeg Napretka i komšija iz Žitkovca igrača Morave. Oba tima igraju četvrti rang takmičenja, najkvalitetniji su kolektivi u opštini, pa se i očekivao njihov duel u finalu.

Napredak i Morava su se u takmičenje uključili od četvrfinala. Napredak je voljom žreba bio slobodan, dok je ekipa Morave lako izašla na kraj sa opštinskim ligašem Tempom iz Mozgova ubedljivim trijumfom 6:0.
U polufinalu igrači Napretka slavili su na Aleksinačkom Rudniku protiv borbenih Rudara. Slomili su bunker domaćih tek u drugom poluvremenu za pobedu od 4:0. Morava je na svom terenu slavila protiv okružnog ligaša iz Radevca, ekipe Poleta sa 4:1.

Finalnu utakmicu bolje su otvorili gosti iz Žitkovca. Dušan Velinov u devetom i Nemanja Marković u 19. minutu donose veliko vođstvo svojoj ekipi. Domaćin je do kraja prvog poluvremena uspeo da smanji prednost gostiju pogotkom Nikole Stojanovića u 44. minutu.

U drugom poluvremenu domaćin kreće na sve ili ništa i u 63. minutu preko Dejana Arsića poravnaju rezultat. Gosti se umešno brane bacajući sve karte na odbranu i čekanju izvođenja jedanaesteraca. To ih je skupo koštalo u nadoknadi vremena, tačnije 92. minutu, kada je Vladimir Gojković postigao pogodak za erupciju oduševljenja na gradskom stadionu, i veliki preokret svoje ekipe.
Sudijski tim na čelu sa iskusnim Predragom Milovanovićem odlično je vodio finalnu utakmicu podelivši četiri žuta i jedan crveni karton.
Pehar kapitenu pobedničke ekipe Slavoljubu Laziću uručio je predsednik opštine Aleksinac gospodin Dalibor Radičević.

Ekipu OFK Napredak 1929 iz Aleksinca sada očekuje novo finale, tačnije finale kupa Nišavskog okruga. Još uvek se ne zna pobednik kupa opštine Merošina.

TEKST I FOTO: M. Milojević