Fudbaleri Sloge iz Lozne ostali u ligi!

Osmom uzastopnom utakmicom bez poraza fudbaleri Sloge iz Lozne su izborili opstanak u Prvoj Rasinskoj okružnoj ligi. U poslednjem kolu ovogodišnjeg prvenstva na domaćem terenu je pobeđena ekipa Bošnjana iz istoimenog mesta rezultatom 5:0. Nije se ni očekivalo ništa drugo činjenicom da su gosti doputovali sa samo 10 igrača.

Da, iako brojčano nadmoćnijim domaćinima, neće biti lako pokazalo se već u uvodnim minutima utakmice. Domaći igrači su pokušavali individualnim akcijama i po onom sistemu lako ćemo da dođu do pogodka a gost se uspešno branio. Ne mogu se ni nabrojati sve individualne akcije fudbalera Sloge koje su završavale traljavim udarcima prema golu gostujuće ekipe. U prvom poluvremenu izdvajam dve akcije. Najpre je u 12.minutu lep centaršut uputio Nikola Petrović pravo na glavu danas ponajboljeg domaćeg fudbalera Marka Kovačević, ovaj glavom prebacuje do Rajka Rakovca koji slabo šutira pravo u golmana. I onda konačno jedna od lepših akcija domaćegi tima. Dupli pas su na ivici kaznenog prostora izmenili Rakovac Rajko i Misirlić, a ovaj drugi je odmerenim i pre svega preciznim udarcem matirao gostujućeg golmana. Bilo je to olakšanje za domaće igrače, a pre svega za navijače koji su očekivali bolju igru svojih pulena.

Na poluvremenu “lekciju” domaćim fudbalerima su očitali treneri Miško Miletić i Dragoljub Šura Pavlović što se videlo odmah na početku drugog poluvremena. Nije prošlo ni 5 minuta od početka već je dosuđen je jedanaesterac za domaćina. Naime u 49.minutu jedan od gostujućih igrača je nespretno reagovao i odigrao loptu rukom u naletu Kovačevića prema golu. Sudiji Markoviću nije preostalo ništa drugo nego da dosudi najstrožu kaznu. Ovoga puta siguran sa penaltika je bio Nikola Petrović za dupliranje vođstva domaćina. Nastavili su igrači Sloge da dominiraju i već u 56.minutu je bilo 3:0. Najlepša akcija danas dva najbolja pojedinca meča Marka Kovačević i Nece Misirlića koji su duplim pasom izbacili celu odbranu gostiju. Svoj drugi gol na utakmici i da ponese epitet igrača utakmice postiže Neca Misirlić. Do kraja susreta još dva pogodka domaćih. Nejpre je u 66.minutu na jedan odličan centaršut dobro reagovao štoper domaćih Mladenović i postigao svoj prvi pogodak za Slogu. U 70.minutu pogodak postiže i najmlađi akter susreta Andrija Pećerić šutom sa oko 18 mnetara i nespretnom intervencijom gostujućeg golmana.

Zavesa na ovogodišnji šampionat Prve Rasinske okružne lige je spuštena.Sve u svemu najvažnije je to što je Fudbalski klub Sloga iz Lozne ostao u Prvoj Rasinskoj okružnoj ligi. Na rukovodstvu kluba je da izvrši analiznu prvenstva i da ispravi uočene greške da se ne bi došlo u ovakvu situaciju da se strepi za opstanak.

Sloga (L) – Bošnjane 5:0 (1:0)

Stadion Kraj Morave u Lozni gledalaca 100
Sudija Marković Lazar (Kruševac) 7
Strelci: Misirlić u 40 I 60, Ni.Petrović u 49, Mladenović u 66 i Pećerić u 70 minutu.

Sloga (L): N.Nedeljković -, Kostović 7,5 (od 62 Stojanović), Ne.Petrović 7, Mladenović 7, Milošević 7, Ni.
Petrović 7, L. Rakovac 7, Milojević 7, Ma.Kovačević 7,5, R.Rakovac 7 (od 70 Pećerić), Misirlić 7,5
(od 62 D.Vasiljević),

Bošnjane: Živanović 6, Mijailovič 6, Vidojević 6, Rakić 6, Živković 6, N.Arsić 6, D.Arsić 6,5, Aleksić 6, Vasiljević 6
Ivanović 6

Igrač utakmice: Misirlić

TEKST I FOTO: R. Milovanović