Da li Ostoja Mijailović hoće da otera Željka Obradovića?

Foto: ATA Images

Šef stručnog štaba Partizana – Željko Obradović je raspalio emocije navijača kada je na njihovo skandirenja ,,Hoćemo ugovor Željku!“ odgovorio potezom ruke kojim je najavio da će se saradnja sa klubom iz  Humske nastaviti.  Iako je na konferenciji strateg najavio da su pregovori u toku, od konkretnih informacija, a naročito od ugovora, od tada nema ništa.

Želje i ambicije navijača su sve veće, a vremena sve manje. Očigledno je da Obradović želi da ostane deo crno-bele porodice, što ne treba ni da čudi s obzirom na basnoslovni honorar koji bi dobijao ne treba da čudi, a zatišje koje u poslednjih nekoliko dana vlada ukazuje na to da se predsednik kluba – Ostoja Mijailović, možda i premišlja oko toga.

Partizan se trenutno u Evroligi nalazi na deobi 10. mesta dok postoji velika šansa da će u ABA ligi izgubiti trku za domaćinstvo u plej-ofu. Ukoliko se kockice ne poklope lako se može desiti da Obradović za vreme povratničkog mandata u klubu uzme samo jedan trofej, nasuprot svega što je navijačima obećano od dolaska u klub. Ljubav prema klubu se kod Partizanovog stratega, definitvno, ne dovodi u pitanje, ali trenutno velikom renomeu koji poseduje definitivno treba pokriće u vidu boljeg učinka.

Zbog toga bi sasvim razumna bila pretpostavka uprava kluba čeka nešto konkretno- bilo da se radi o ulasku u top 10 Evrolige ili trofeju ABA lige. Deluje da  će novi ugovor prethodno morati da dobije potporu u vidu bilo kakvog rezultata koji može da posluži kao pokriće za ukazano poverenje, koje, definitivno, neće biti jeftino.